Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 18° Onbewolkt

Zeiler Pim van Vugt verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

Donderdag 25 februari 2021, 20:14u

Zeiler Pim van Vugt verrast met Flip Vethaaktrofee 2020


Zeiler Pim van Vugt kreeg op donderdag 25 februari als laatste in de rij de Flip Vethaaktrofee 2020. Burgemeester Bas Eenhoorn verraste de topzeiler met de trofee. Pim was een mooie hekkensluiter: hij ontving de Vlaardingse sportprijs in de categorie ‘buitenlandse prestatie’.

 

Van jongs af aan ging Pim van Vugt al mee met zijn ouders naar de Grevelingen om te zeilen. Toen hij 7 jaar oud was begon hij zelf in open boten te zeilen bij een watersportvereniging. Pas op zijn 17e begon Pim met wedstrijdzeilen. Dat ging zo goed, dat hij zich selecteerde voor het (toenmalige) Nationaal Belofte Team. Vanaf 2014 draaide hij mee met de Talentploeg van het Watersportverbond. Eind 2015 stapte hij over naar een tweemansboot en sinds 2016 mag hij zich een van de zeilers van het High Performance Project noemen.

 

In oktober 2020 heeft Pim zich samen met Bart Lambriex gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio. Pim gaat hier als eerste Nederlander ooit in de 49er klasse naartoe. Samen met zijn teamgenoot haalde hij op het EK in Oostenrijk een knappe zesde plaats, waardoor de kwalificatie voor de Olympische spelen een feit was. Dankzij hun doorzettingsvermogen en snelle groei hebben Pim en Bart bewezen terecht op het allerhoogste platform thuis te horen. Tijdens het EK in Oostenrijk zeilde het duo ook heel goed in de technische en acrobatische skiff klasse. Volgens kenners laten ze zien dat ze met kwaliteit en zelfvertrouwen over de baan gaan. 
Pim behaalde meerdere overwinningen in de zeilsport. Zo zeilt hij ook graag samen met zijn zus Lisa, met wie hij in 2016 en in 2018 de wereldtitel in de RS500 klasse pakte.

 
Ondanks dat 2020 door de coronacrisis een mager sportjaar was, kwamen er bij de gemeente veel nominaties voor de Flip Vethaaktrofee 202 binnen. Hierdoor is de Vlaardingse sportprijs in totaal vijf keer uitgereikt. In september 2020 ontvingen alle Vlaardingse sportvrijwilligers de trofee in de categorie sociaal-maatschappelijke sportprestatie, vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis. In februari van dit jaar ontving schermtalent Quinten Krottje de trofee in de categorie breedtesport, kreeg judoka Christina Heck de trofee in de categorie topsport en werd atletiektrainer Jowie Robbemond met de prijs verrast in de categorie ‘sport personality’.Eerbetoon
Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Het college van burgemeester en wethouders selecteert uit aanmeldingen uit de stad de sporters of sportcoaches die bijzondere sportprestaties hebben verricht. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen mensen inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

 

Over Flip Vethaak
Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst. 

 

Aanmelden
Kent u een Vlaardingse sporter, een Vlaardingse sportcoach of een Vlaardings sportteam met een sportieve prestatie? Meld diegene aan voor de Flip Vethaaktrofee 2021! U kunt het hele jaar kandidaten nomineren via het aanmeldformulier op de website van de gemeente Vlaardingen.fotografie Cees Groen

berichtbron Gemeente Vlaardingen

 


894 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 25 februari 2021, 20:19