Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Judoka Christina Heck verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

Maandag 22 februari 2021, 21:02u

Judoka Christina Heck verrast met Flip Vethaaktrofee 2020


Wethouder Bart Bikkers heeft de Vlaardingse judoka Christina Heck (20 jaar) verrast met de Flip Vethaaktrofee 2020 in de categorie topsport. Op woensdagmiddag 17 februari overhandigde Bikkers haar de trofee en een bos bloemen.

 

Christina Heck heeft als topsporter goed gescoord vorig jaar. Op het internationale toernooi ‘Dutch Open Espoir” in Eindhoven behaalde ze in januari 2020 een 1e plaats. Daarnaast is ze in maart 2020 3e geworden op het NK Judo onder 21 in de categorie -78. Direct na het sluiten van de sportscholen vanwege de coronacrisis heeft de familie Heck een deel van het huis omgetoverd tot sportschool. Hierdoor kon Christina haar krachttrainingen blijven uitvoeren. Ondanks het wegvallen van toernooien en wedstrijden bleef Christina gemotiveerd om te trainen, zodat ze fit en in vorm is als de wedstrijden straks weer kunnen plaatsvinden. Dankzij haar topsportstatus mag zij momenteel wel trainen op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Dit doet zij trouw meerdere keren per week.

 

Ondanks dat 2020 door de coronacrisis een mager sportjaar was, kwamen er bij de gemeente veel nominaties binnen. Hierdoor wordt de Flip Vethaaktrofee 2020 in totaal vijf keer uitgereikt. In september 2020 ontvingen alle Vlaardingse sportvrijwilligers de trofee in de categorie sociaal-maatschappelijke sportprestatie, vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis. Op 10 februari ontving schermtalent Quinten Krottje de trofee in de categorie breedtesport. Binnenkort volgen nog twee verrassingsbezoeken.Eerbetoon
Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee voor én door Vlaardingers wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. Het college van burgemeester en wethouders selecteert uit aanmeldingen uit de stad de sporters of sportcoaches die bijzondere sportprestaties hebben verricht. De gemeente zet deze personen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter. 

 

Over Flip Vethaak
Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst. 

 

Aanmelden
Kent u een Vlaardingse sporter, een Vlaardingse sportcoach of een Vlaardings sportteam met een sportieve prestatie? Meld diegene aan voor de Flip Vethaaktrofee 2021! U kunt het hele jaar kandidaten nomineren via het aanmeldformulier.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


670 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 22 februari 2021, 21:06