Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte regen 14° Lichte regen

Vijfde zwemmarathon bereikt recordopbrengst in zwembad de Kulk!

Zondag 26 juni 2022, 00:12u

Vijfde zwemmarathon bereikt recordopbrengst in zwembad de Kulk!


Zaterdag 18 juni vond voor de 5e keer de zwemmarathon plaats.
Dit keer was de opbrengst voor Stichting Sparkle uit Vlaardingen. Sparkle, een kleinschalige dagopvang voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, had op het wensenlijstje een tovertafel staan. Een tovertafel projecteert bewegende beelden en figuren die de mentale en fysieke activiteit stimuleert.


Negen teams, met gemiddeld 10 deelnemers, verschenen langs de badrand. Na enkele bemoedigende woorden gaf de wethouder van sport en bewegen, Arnoud Proos, om precies 19.00 uur het startsein. Zes uur lang werd er in estafettevorm door de teams gezwommen.


De sfeer was gezellig en sportief. De DJ’s Robbert en Benjamin verzorgden de muzikale omlijsting. Gedurende de hele avond werden loten verkocht voor de tombola, waarvan uiteraard ook de opbrengst naar Sparkle ging. De laatste minuut ging in en gezamenlijk werden de laatste 10 seconden afgeteld.

 

De beide teams van ZVVS - Trimzwemmen en Hard en Nat 2.0 - eindigden op een gedeelde 1e plaats met 1122 gezwommen banen. Na het uitreiken van de wisselbeker en het wisselspaarvarken, kon de eindstand van dat moment bekend worden gemaakt. Anne-Marie en Henk mochten, uit handen van de organisatie, voor hun Stichting Sparkle een cheque in ontvangst nemen van € 11.995,00 voor een
Tovertafel. Wat een recordopbrengst!

Moe maar voldaan, kijken Irma, Lies en Myra terug op een geslaagd
evenement. Dank aan alle deelnemers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers.


Zet de 3e zaterdag van juni 2023 alvast in je agenda. Hopelijk weer tot volgend jaar!2694 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 26 juni 2022, 00:15