Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 18 april 2024
bewolkt 10° Bewolkt

Schermtalent Quinten Krottje verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

Woensdag 10 februari 2021, 13:08u

Schermtalent Quinten Krottje verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

 

Wethouder Bart Bikkers heeft de Vlaardingse schermer Quinten Krottje (11 jaar) verrast met de Flip Vethaaktrofee 2020. Op woensdag 10 februari overhandigde Bikkers het jonge schermtalent de trofee en een bos bloemen. Dit was vanwege de coronacrisis niet in de sportzaal waar hij altijd traint. Zijn ouders waren vooraf op de hoogte en Quinten werd thuis verrast. Hij kwam naar buiten om de uitreiking coronaproof te laten verlopen.

 

Quinten Krottje kreeg de Flip Vethaaktrofee in de categorie Breedtesport

Quinten Krottje bekwaamt zich al jaren met veel enthousiasme in de schermsport. Hij wil zoveel mogelijk van zijn sport weten en kunnen. Binnen het zogenoemde Brassard-systeem kunnen schermsporters diverse competentieniveaus bereiken. Bij een bepaald niveau geldt ook een bepaalde bevoegdheid binnen de schermsport.

Quinten heeft het hoogste niveau bereikt dat hij binnen een vereniging kan behalen, het diploma Brassard Blauw. Hij is nu sportleider niveau 3 en clubscheidsrechter. Ook mag hij optreden als zaalassistent van de maître en mag hij floretclubwedstrijden jureren. Een grote prestatie voor een 11-jarige speler, helemaal gezien het feit dat jureren bij schermen veel vaardigheden vraagt vanwege de snelheid van de sport. Quinten bezoekt ook regelmatig externe toernooien en binnen de vereniging scoort hij goed bij de eigen wedstrijden.

 

Ondanks dat 2020 door de coronacrisis een mager sportjaar was, zijn er toch veel nominaties binnengekomen. Hierdoor wordt de Flip Vethaaktrofee 2020 in totaal vijf keer uitgereikt. In september 2020 ontvingen alle Vlaardingse sportvrijwilligers de trofee in de categorie sociaal-maatschappelijke sportprestatie, vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis. Na de uitreiking van de trofee aan Quinten Krottje volgen binnenkort nog drie verrassingsbezoeken.Eerbetoon

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee voor én door Vlaardingers wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. Het college van burgemeester en wethouders selecteert uit aanmeldingen uit de stad de sporters of sportcoaches die bijzondere sportprestaties hebben verricht. De gemeente zet deze personen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

 

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst. 

 

Aanmelden

Kent u een Vlaardingse sporter, een Vlaardingse sportcoach of een Vlaardings sportteam met een sportieve prestatie? Meld diegene aan voor de Flip Vethaaktrofee 2021! 
U kunt het hele jaar kandidaten nomineren via het aanmeldformulier.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


949 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 10 februari 2021, 13:12