Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 22 oktober 2019
licht bewolkt 13° Licht bewolkt

Opening dagbesteding Stichting Sparkle

Zondag 16 juni 2019, 20:44u

Opening dagbesteding Stichting Sparkle

 

Zaterdagmiddag 15 juni heeft wethouder Jacky Silos dagbesteding Stichting Sparkle aan de Burgemeester de Bordesplein 9 officieel geopend. Sparkle is een kleinschalige dagbesteding voor 8 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking in de wijk Vlaardingen-Ambacht.

 

Het motto van Sparkle: “écht, iedere dag een feestje!”

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<Wethouder Jacky Silos over Sparkle :

 

”Wat een bijzondere stichting! Opgericht door ouders met een warm hart en een bijzonder lange adem die de beste zorg voor hun kinderen willen.

Midden in de wijk en samen met de wijk biedt Sparkle aan een kleine groep jong volwassenen activiteiten aan, met de hulp van veel vrijwilligers. Ieder helpt op zijn manier.

Dat dit een prachtige vorm van liefdevolle zorg is, wordt meteen duidelijk door de glimlach op het gezicht van de medewerkers als zij praten over hun spetters.”

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<Hoe Sparkle ontstond

 

Zoals iedere ouder wil je het beste voor je kinderen doen. Zo ook de initiatiefnemers van Sparkle Anne-Marie en Henk, die het beste willen voor hun beide kinderen, dus ook voor Ghislaine die door haar beperkingen en bijzondere talenten een mooie, fijne, gezellige en bovenal leuke dagbesteding verdiend.

 

Zo ontstond in de loop der jaren een droom die steeds meer vorm kreeg, om een kleinschalige dagbesteding voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking te realiseren.
Een dagbesteding die als een warme deken om Ghislaine past. Maar waar ook andere “spetters” een fijne dagbesteding kunnen krijgen. Deze droom kwam in een stroomversnelling toen er begin 2018 in de wijk waar zij wonen, Vlaardingen-Ambacht, een mooie geschikte locatie beschikbaar kwam. Het pand aan de Burgemeester de Bordesplein 8, waar voorheen dokter van den Broek zijn praktijk had, kwam vrij en die plek was net wat Anne-Marie en Henk nodig hadden om hun droom te verwezelijken.

 

Voor de zorg werd Stichting Sparkle opgericht. Het motto werd al snel gevonden: Écht, iedere dag een feestje! Een periode met het zoeken naar geschikte bestuursleden, zorgprofessionals, cliënten en niet te vergeten, de verbouwing van het pand volgde.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<Meer over Sparkle

 

Sparkle is een dagbesteding voor 8 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze cliënten (wij noemen ze spetters) hebben allemaal een sterke behoefte aan een veilige omgeving, waar zij zich op hun eigen tempo en niveau verder kunnen ontwikkelen. Die veiligheid wordt geboden door dagelijks terugkerende activiteiten, structuur in het dagprogramma en plezier maken met elkaar in een sfeervolle, huislijke omgeving.

 

Veel activiteiten zullen groepsgewijs worden aangeboden, waarin gekeken zal worden naar de individuele behoefte en het belevingsniveau, maar ook werken aan eigen doelen staat hoog op het lijstje.

 

Wat wij heel belangrijk vinden is dat de spetters kennismaken met hetgeen er buiten hun vertrouwde omgeving afspeelt. Doel daarvan is in kleine stapjes leren dat er meer is dan alleen hun “veilige” omgeving. Zorgen om, voor en met elkaar, erbij horen en gehoord worden in de wijk.

 

Integreren in de wijk dus, iets leuks organiseren voor bijvoorbeeld de ouderen in de wijk, naar de bieb, naar de markt, boodschappen doen, De Babber bezorgen, samen werken met de basisschool Het Ambacht en de Buurtzorg enz.
Plezier maken met elkaar staat voorop bij Sparkle. Daarom zullen inspannende activiteiten afgewisseld worden met muziek, voorlezen, een dvd’tje kijken, een spelletje op de laptop of gewoon even een momentje voor jezelf!

 

Kortom : “écht, iedere dag een feestje!”

 

Stichting Sparkle / Burgemeester de Bordesplein 9 / 3135 HB Vlaardingen

Tel: 06 15 213 594 / mail: info@stichtingsparkle.nl

Site: www.stichtingsparkle.nl

FaceBook: Stichting Sparkle

 

tekstbron Stichting Sparkle / fotografie Paul Meuldijk & Stichting SparkleFotoSpecial - Opening dagbesteding Stichting Sparkle


683 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 16 juni 2019, 20:53