Vrijdag 26 april 2024
zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking

Zwaluwen wint van Smitshoek

Zondag 9 september 2018, 21:29u

Na een zeer matige start van Zwaluwen, waarin Smitshoek enkele mogelijkheden onbenut liet, was het vooral in de tweede helft Zwaluwen dat de boventoon voerde. Vlak na de rust kreeg Zwaluwen een terechte strafschop en schoot Justin van Mullem de bal keurig tegen de touwen. Aangezien er niet meer gescoord werd nam Zwaluwen de drie punten verdiend mee naar huis.

Zwaluwen begint ongelofelijk slap aan de wedstrijd. Overal wordt teveel ruimte gegeven. Smitshoek speelt veel de lange bal en wordt daardoor een paar keer dreigend. De verdediging grijpt wel steeds bekwaam in, waardoor doelman Marvin van Tienen weinig in actie hoeft te komen.

Na een half uur de beste kans voor Smitshoek, als rechtsback Lorenzo Braaf aan een lange solo begint. Hij ziet zijn uiteindelijke schot naast het doel belanden. De grootste kans voor Zwaluwen is vlak voor rust. Joseph Goncalves geeft prima voor en Tevin Biekman rondt keurig af, maar de assistent-scheidsrechter heeft buitenspel geconstateerd.

In de rust grijpt trainer Danny Schenkel in. Hij brengt de 19-jarige Tim van der Hoeven in het veld en laat Tevin Biekman terugzakken naar de rechtsbackpositie. Van der Hoeven zal laten zien dat hij het niveau prima aankan. Na een paar minuten zet Justin van Mullem zijn lichaam prima in een duel. Hij gaat het strafschopgebied binnen en wordt ten val gebracht. De terecht toegekende strafschop wordt door hemzelf feilloos benut (0-1).

Zwaluwen gaat op zoek naar meer, maar kan geen van de gecreëerde kansen afmaken. Aan de andere kant een volkomen mistrap van Biekman, waardoor Joey Kleijn alleen voor Van Tienen komt te staan, maar hij schiet de bal gehaast over. Een vrije trap vanaf 30 meter van Vincent van Dorp schampt nog de lat en aan de andere kant nog een kans voor Smitshoek. Smitshoek speelt door bij een blessure van Biekman. De bal komt voor het Zwaluwendoel en het schot wordt van richting veranderd. Van Tienen weet liggend de bal weg te slaan, waardoor de drie punten verdiend mee naar Vlaardingen gaan.