Zaterdag 27 april 2024
bewolkt Bewolkt

's-Gravenzande wint van VV Zwaluwen

Zondag 17 maart 2019, 20:36u

De harde wind was nogal van invloed op het spel van beide ploegen. Op het goed bespeelbare v3eld was de eerste helft voor de bezoekers en de tweede voor Zwaluwen. Toch gingen de bezoekers ondanks twee rode kaarten er met de punten vandoor.

(door Ernest Kegel)

Gelijk in de openingsfase krijgt Jan Verduijn een prima kans. Marvin van Tienen stopt de bal. Na een goede solo van Youri Verschoor ziet deze zijn voorzet net niet belanden bij een medespeler. ’s-Gravenzande is in deze fase de beter combinerende ploeg. Het verzuimd een voorsprong te nemen, totdat Rick Boers een solo langs de achterlijn begint en de bal hard voorgeeft. Van Tienen kan nog tegenhouden, maar de rebound is voor Frank Broos (0-1). In de blessuretijd krijgt diezelfde Broos nog een prima schotkans, maar zijn inzet verdwijnt naast het doel.

Zwaluwen gaat op jacht naar de gelijkmaker. Tien minuten in de tweede helft zijn er gespeeld als weer Verschoor aan een actie begint. Hij gaat langs de achterlijn, maar ziet Justin van Mullem ten val worden gebracht. Dat ziet de prima leidende Berben ook en geeft een strafschop. Deze wordt door van Mullem onberispelijk ingeschoten (1-1). Zwaluwen gaat op jacht naar meer. Het is in deze fase sterker, maar bij een uitval is het Sander Koeleman die van afstand de Westlanders op voorsprong schiet (1-2). Deze doelpuntenmaker kan daarna gelijk onder de douche, want na een obsceen gebaar naar de tribune krijgt hij direct rood. In het tumult dat volgt krijgt David Belic twee keer geel en kan ook hij vertrekken. Van Mullem kopt nog een keer over het doel, maar ver in blessuretijd gaat doelman van Tienen mee naar voren bij een corner. Uit de tegenaanval scoort Frank Broos de 1-3 en fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. Zwaluwen verliest voor de tweede keer op rij.

772 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 17 maart 2019, 20:39