Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 26 april 2024
half bewolkt 10° Half bewolkt

Zaterdag 9 maart Agnetalezing in Museum Vlaardingen

Donderdag 7 maart 2019, 20:01u

Zaterdag 9 maart Agnetalezing in Museum Vlaardingen

 

THEMA: ‘Verborgen Heldinnen’

 

De Vlaardingse historicus Cora Laan geeft een korte lezing waarin zij laat zien dat, wanneer je met andere ogen kijkt, ‘heldinnen’ niet alleen zichtbaar worden in onverwachte hoeken van het museum, maar ook in het heden en verleden.

 

Cora neemt u mee naar een tijd waarin vrouwen nog geen kiesrecht hadden. Hoe laat je je stem horen in een tijd waarin je dit recht niet hebt? In de lezing wordt een aantal inventieve voorbeelden gegeven.

Uiteindelijk is het vrouwenkiesrecht in 1919 ingevoerd in Nederland, dit jaar precies 100 jaar geleden. Cora zal daarom ook ingaan op het democratiseringsproces dat vanaf de 18e eeuw plaatsvond en de rol die vrouwen daarin gespeeld hebben.

 

Na de lezing neemt Cora u mee op een zoektocht naar ‘Verborgen Heldinnen’ in het museum. Kunt u ze allemaal vinden? Dan wint u misschien wel de ‘Museum Heldin’ prijs!

 

Vanaf 14.30 uur bent u welkom voor een kopje thee of koffie. Om 15.00 uur start de lezing en om 16.30 uur ronden we af met een hapje en drankje. TOEGANG GRATIS!

 

Museum Vlaardingen – Westhavenkade 56 – www.museumvlaardingen.nl

 

berichtbron Museum Vlaardingen


825 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 maart 2019, 20:04