Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte motregen 14° Lichte motregen

Zaterdag 8 september : Straatfestival Hoogstraat BRUIST

Woensdag 5 september 2018, 10:28u

Oudste winkelstraat van Vlaardingen straalt !

 

Zaterdag 8 september zal de Hoogstraat, de oudste winkelstraat van Vlaardingen, bruisen door een heus straatfestival ! Tussen de twee kerken vind u 4 geïmproviseerde pleintjes, met gezellige zitjes, marktkraampjes en optredens voor de muzikale omlijsting. Flanerend van het ene naar het volgende pleintje komt u nog veel meer kraampjes tegen en uiteraard de leukste winkels met mooie aanbiedingen. De Hoogstraat zit immers vol met unieke kleine winkeltjes, die je nergens anders ziet. Dit moet je meemaken !Het “Straatfestival Hoogstraat BRUIST!” op de Vlaardingse Hoogstraat is onderdeel van de integrale visie voor deze historische winkelstraat in de 21e eeuw! 
Een binnenstad is niet meer alleen een plek om te winkelen, maar zal een breder aanbod aan vermaak moeten bieden om de concurrentie met “het gemak van internet” aan te gaan! Die oude winkelstraat met leuke bijzondere winkeltjes, met volop vermaak en vertier op straat, is dan een stuk aantrekkelijker dan thuis je bestelling plaatsen op een kil beeldscherm.

 

Dit betekent een andere benadering door zowel de gemeente als de ondernemers in de binnenstad. Meer beleidsvrijheid, een aantrekkelijke openbare ruimte en bijzondere winkels/internet showrooms en horeca moeten van een dagje winkelen een dagje uit maken!Vooruitlopend hierop is door de bewoners en ondernemers enige jaren geleden voor de Hoogstraat een visie uitgewerkt dat gebruik maakt van de historische en 'dorpse' kwaliteit en de toenemende behoefte aan streek gebonden identiteit, duurzaamheid en vergroening.

 

In hoofdlijnen bestaat het plan uit:
-  Het vergroenen van de Hoogstraat.
- Een regelmatig te houden straatevenement Vlaardingen Bruist! (voorheen Culturele streekmarkt)
- Meer vrijheid voor de creativiteit van de ondernemers in de winkel en voor de deur.
- Regionale marketing op basis van de unieke kenmerken van de Vlaardingse binnenstad.

 

Met de vergroening is de Hoogstraat al een eind op weg zoals op de foto's te zien is. Zowel de marketing als het 'moderniseren' van het beleid wordt door de gemeente opgepakt in het kader van de visie op de binnenstad.
Hoogstraat Bruist! (Voorheen de Culturele streekmarkt) heeft als doel om de Hoogstraat meer een onderdeel van de binnenstad te maken. Deze “oudste historische winkelstraat van Vlaardingen” heeft net als in andere middelgrote steden te lijden gehad onder het geweld van de schaalvergroting en modernisering van de winkelgebieden. 

 

Maar er is een kentering gaande onder de consumenten. Het online bestellen mist immers toch de beleving, waar een winkelstraat gewoon wel goed in is. Tegenwoordig wordt juist het historische karakter weer meer gewaardeerd.  Diverse culturen zouden hier hun plek moeten vinden zodat, net als in vroeger tijden de Hoogstraat weer de straat wordt van iedereen en voor iedereen. Door dit evenement met regelmaat te organiseren gaat het imago van de Hoogstraat veranderen van 'Dat wordt nooit meer wat' naar 'Daar moet je zijn!”

 In 2017 waren er 2 edities georganiseerd. In 2018 zijn dat er al 4. Het streven is naar minimaal 8 edities per jaar. Gezien de aanloop van de afgelopen edities worden de evenementen steeds meer gewaardeerd en volgt er steevast meer bezoekers. Dit sterkt uiteraard de organisatie en ondernemers om vooral hiermee door te gaan.

 

Het vergroenen en de markt heeft ook al geleid tot het aantrekken van creatieve ondernemers die nu een toekomst zien in deze straat! De nieuwe ondernemers dragen als vanzelf ook graag weer een steentje bij aan het slagen van de visie voor de Hoogstraat! En zo beloofd de Hoogstraat gewoon weer DÉ Winkelstraat van Vlaardingen te worden.

 

Hoogstraat Bruist! (voorheen Culturele Streekmarkt Hoogstraat) wordt mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Rotterdam en BKS Parking!, waarvoor de Hoogstraat haar dank uitspreekt.


berichtbron & foto's Hoogstraat vereniging


3831 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 september 2018, 10:37