Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 27 april 2024
bewolkt 11° Bewolkt

Politie Vlaardingen wijkagenten Kor en Leon aan tafel bij 3-jarige Toby

Donderdag 7 februari 2019, 22:32u

Politie Vlaardingen wijkagenten Kor en Leon aan tafel bij 3-jarige Toby

 

Woensdagmiddag 6 februari werd er een bericht geplaatst op FaceBook Politie Vlaardingen.

De twee wijkagenten Kor en Leon wilden in de avond graag de wijk Babberspolder in, om te horen of daar zaken speelden waar de politie nog geen weet van had.

 

Politie aan tafel

Om dit nu eens anders dan anders te doen, besloot het tweetal dat het wel mooi zou zijn om gewoon bij iemand thuis aan de eettafel aan te schuiven. Want tijdens de avondmaaltijd kon er zo meteen van alles besproken worden. De agenten zouden wel hun eigen maaltijd meenemen, maar zouden het enorm waarderen als ze deze even mochten oppiepen in een magnetron. Als dank zouden zij wat lekkers meenemen voor na de maaltijd. 

 

Nadat het bericht geplaatst was op FaceBook Politie Vlaardingen met de oproep om ergens aan te mogen schuiven, volgden de reacties al snel. Het werd overweldigend !

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



 

Verslag van de wijkagenten Kor en Leon :

 

“Bewoners die ons uitnodigden, bewoners die dan wel vonden dat we met de pot mee moesten eten en horeca ondernemingen die een warme maaltijd aanboden. Uiteraard was het ons niet te doen om de maaltijd, maar juist de verbinding met de wijk. Wij hebben er dus voor gekozen om onze zelf gekookte avondmaaltijd mee te nemen. Na een telefoontje met een van de reagerende bewoners was ons "etentje" gereserveerd.

 

Om 18:00 uur was het zover. Collega Kor en ik, Leon, gingen naar een gezin dat had verteld dat hun zoontje van 3 jaar slecht at. Maar zoals politiewerk vaak loopt, liep het gisterenavond ook anders dan gepland. Terwijl wij op de deurbel drukten, hoorden wij via de politiemeldkamer dat er zojuist een overval was gepleegd. Dus toen de bewoonster en haar zoontje opendeden, moesten wij vertellen dat wij gelijk weer weg moesten. Onze maaltijd lieten we wel vast achter.

 

Toen de melding was afgehandeld zijn wij uiteraard teruggereden naar het adres waar de bewoners (met uitzondering van de 3-jarige Toby) hun maaltijd al op hadden. We schoven aan de eettafel en konden alsnog aan ons eten beginnen.

Toby, aan het hoofd van de tafel, was wel onder de indruk van de politie. De zaklamp van een van ons was helemaal interessant. En na wat motiverende woorden at ook Toby, met behulp van moeder, toch zijn bord (bijna) leeg.

 

Wij hebben mooie gesprekken gevoerd over het politiewerk, onze blik op de samenleving en de strafmaten die in Nederland gelden. Ook stelden we de vraag hoe zij tegen de politie aankijken en wat wij anders/beter zouden kunnen doen.
Met achterlating van een lekkere taart, zijn wij daarna weer verder gegaan met ons "reguliere" politiewerk.

 

Al met al hebben wij een supergoed gevoel overgehouden aan dit bezoek, en de bewoners gaven aan dat ze er ook zo over dachten. Wat ons betreft gaan wij dit vaker doen. Als we een adres zoeken, zullen we een nieuwe oproep plaatsen.”

 

 

Berichtbron Politie Vlaardingen

 


1449 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 februari 2019, 22:35