Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 29 april 2024
licht bewolkt 18° Licht bewolkt

Nog drie dagen Jeugdstad te gaan !

Zondag 30 december 2018, 22:22u

Nog drie dagen Jeugdstad te gaan !

 

Niemand hoeft zich te vervelen in de kerstvakantie

 

De 49e editie van Jeugdstad is de eerste drie dagen goed van start gegaan. Deze drie dagen bezochten maar liefst 1460 kinderen de nieuwe locatie van Jeugdstad aan de Produktiestraat 2-4 (naast Leen Bakker) en was het daardoor meteen gezellig druk ! De komende 3 dagen hoopt de organisatie weer op zulke bezoekersaantallen, zodat weer heel veel kinderen zich kunnen vermaken.

 

Op maandag 31 december komt onze burgemeester Annemiek Jetten op bezoek en op woensdag 2 januari wethouder Jacky Silos. 

Dit jaar is Jeugdstad op een nieuwe locatie, waar alle activiteiten in 1 grote hal passen. Deze nieuwe locatie wordt als zeer prettig en gezellig ervaren. De bezoekers vinden het overzichtelijk en goed ingericht, waar Jeugdstad natuurlijk erg blij mee is.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Het hele pand is gevuld met activiteiten van Jeugdstad en het is dus een ware ontdekkingstocht wat er te doen is.

Als we bij de ingang beginnen komen we langs de kassa, garderobe, horeca, EHBO, Prusic-klimmen, kleien, kinderkookcafé, poffertjes, timmeren, solderen, crea & emailleren, het grote- & kleine springkussen, ons podium en grote tribune, de muziekman met zelf te maken instrumenten, chemie, schilderen op ezels, glas graveren, kappen & schminken en glas/porselein verven. Kortom ruim 20 verschillende activiteiten waarbij iedereen zelf kan kiezen wat hij die dag allemaal wil doen.

Wanneer je alle activiteiten in 1 dag wil doen, dan heb je echt de hele dag nodig.

 

Het podiumteam heeft een heel nieuw programma.  Dagelijks is er op diverse posters te zien wat er wanneer in het theater te doen is. Ook de talentenjacht is er weer elke dag en dus kunnen alle kinderen hun talenten hier laten zien. Je kan je hiervoor opgeven bij het podiumteam op de dag dat je wilt optreden tot 13.00 uur.

 

Kinderen vanaf 5 tot ongeveer 8 jaar kunnen begeleid worden. De oudere kinderen kunnen ook zelfstandig door Jeugdstad en is het dus voldoende wanneer ze veilig gebracht worden en later weer opgehaald.

Alle kinderen krijgen bij de kassa een activiteitenkaart én een gekleurd bandje om de pols. Op het bandje kan het kaartnummer en eventueel telefoonnummer worden gezet.

 

De openingsdagen zijn :

Maandag 31 december 2018, woensdag 2 en donderdag 3 januari 2019.

Alle dagen van 10.00-16.00 uur.

De kosten zijn voor kinderen € 5.00 en voor begeleiding €2.00.


Fotoalbum Jeugdstad vrijdag 28 december (fotografie Jeugdstad)


1339 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 december 2018, 22:27