Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 september 2023
half bewolkt 16° Half bewolkt

KoetsenRit door Vlaardingen

Dinsdag 28 augustus 2018, 00:44u

Zondag 9 september is er een koetsenrit door Vlaardingen. In de stoet zullen circa 14 koetsen meerijden. Wie op de bok of in de koets wil zitten moet hard duimen en hopen op een uitnodiging. Die eer valt ieder jaar cliënten en begeleiders uit verschillende huizen cliënten te beurt. Kortom: een ererit.

 

Om 13:00 uur zal de lange stoet vertrekken vanaf Manege Die Flardingha. Eerst gaat het richting Holy. Bij kinderboerderij Holywood is een stop. Tijd voor een adempauze en een lekker ijsje. Dan zal de rit zich voortzetten naar de Westhavenkade. Hier zullen alle cliënten en hun begeleiders weer uitstappen. In dit geval om te genieten van een drankje en een vrolijk dansje bij Café de Molm.Daarna gaan de koetsen leeg richting het hof en is het tijd voor zowel koetsier als paard om ook een heerlijk verkoelend drankje te slurpen en een broodje haring te verorberen. Voor de paarden zal het wel op een bak haver uitdraaien. Wanneer het inwendige van mens en paard tevreden is gaat het weer naar de Westhavekade. Daar wordt de dansende meute opgehaald en zal de terugreis naar Die Flardingha beginnen.

 

Tot slot worden daar de paarden uitgespannen en komen er bakken lekkere frietjes op tafel. En dan is het feest voorbij en wordt het wachten tot 2019.

 

Grote dank gaat uit naar de sponsoren Cafe de Molm, Het Hoogertje, Zuidvliet, Westland isolatie, DSH sportprijzen Monster en Treurniet. Zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn. En het is nu juist de bedoeling dat festiviteiten als deze een jaarlijks tintje krijgen.

 

tekst Sophie Huibregtse / Peter Joore


foto's Cees Groen


2361 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 augustus 2018, 18:13