Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 3 mei 2024
onbewolkt 10° Onbewolkt

Wethouder Bart de Leede in gesprek met werkzoekenden tijdens Nationale Werkbezoekdag

Vrijdag 16 november 2018, 21:05u

Wethouder Bart de Leede in gesprek met werkzoekenden tijdens Nationale Werkbezoekdag

 

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018 openen honderden organisaties hun deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Ook wethouder Bart de Leede van de gemeente Vlaardingen doet mee. Dit omdat hij graag werkzoekenden wil ondersteunen door zijn netwerk open te stellen.

 

“Werk is meer dan alleen een baan. Werk geeft je een inkomen, meer zelfvertrouwen en regie over je eigen leven. Mooi als ik een werkzoekende een stukje op weg kan helpen”, aldus de Vlaardingse wethouder voor Participatiewet en armoedebeleid Bart de Leede.

 

Zelf initiatief nemen

Organisaties, werknemers én werkzoekenden zijn de spil van de activiteiten op de Nationale Werkbezoekdag. Doel is het leggen van contacten en het voeren van netwerkgesprekken binnen bedrijven en publieke instellingen. De wethouder biedt op woensdag 21 november een netwerkgesprek aan: “Als je al een poos werkzoekend bent, dan valt het niet altijd mee om de goede contacten te leggen. Ik hoop een steentje bij te kunnen dragen door te laten zien welke mogelijkheden er zijn binnen de gemeentelijke organisatie, maar ook bij organisaties waar wij veel mee samenwerken ” , aldus De Leede.

 

Neem een kijkje in de keuken bij organisaties waar jij nieuwsgierig naar bent

Organisaties presenteren zich aan de buitenwereld en kunnen geïnteresseerde werkzoekenden enthousiasmeren voor hun bedrijf of branche. Vooral in krapte sectoren zoals de zorg, bouw, horeca of bijvoorbeeld logistiek is deze dag een perfecte kans om mensen te informeren over de carrièremogelijkheden in desbetreffende branches. De dag is een initiatief vanuit Stichting DeBroekriem, een netwerkorganisatie voor werkzoekenden. In de regio Vlaardingen doen verschillende organisaties mee, maar er is nog plek voor organisaties die zich last-minute willen aanmelden door op 21 november een werkbezoek aan te bieden voor één, twee of drie nieuwsgierige werkzoekenden.

 

De kracht van sociale netwerken

De Nationale Werkbezoekdag staat in het teken van zelfinitiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken. Geen banenmarkt, geen verplichtingen, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal. Petra van der Vlugt van Stichting DeBroekriem: “We zien dagelijks dat netwerken ook echt werkt. Juist als werkzoekenden in gesprek komen met professionals uit het bedrijfsleven, ontstaan er vaak relevante ontmoetingen en dat resulteert soms in mooie carrièremogelijkheden.”

 

Werkzoekenden, laat jezelf zien!

Met de Nationale Werkbezoekdag openen we deuren zodat nieuwsgierige werkzoekenden binnen kunnen kijken bij bedrijven. Werkzoekenden kunnen hierdoor op een positieve manier contacten leggen en informatieve gesprekken voeren. Petra van der Vlugt: “Ik roep dan ook iedereen op om een afspraak in te plannen bij één van de organisaties die dit jaar meedoen. Het kan zomaar zijn dat er vacatures zijn en je uiteindelijk via deze weg aan een nieuwe baan komt. Dus laat jezelf zien!”

 

Meedoen is eenvoudig

Bedenk wat je op 21 november kan laten zien en hoe je invulling wilt geven aan het programma. Waar je aan kan denken? Petra van der Vlugt: “Dit kan variëren van een netwerkgesprek van een uur tot een rondleiding of meeloopdag. Daar ben je vrij in. Je beslist zelf hoeveel mensen je uitnodigt en hoe lang het programma duurt. Uiteindelijk gaat alles op afspraak. Meedoen is dus heel eenvoudig!”

 

Kijk op www.werkbezoekdag.nl voor meer informatie.


967 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 16 november 2018, 21:10