Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 28 april 2024
bewolkt 11° Bewolkt

Lezing in de Watertoren over Water in de klassieke muziek

Zondag 11 november 2018, 12:51u

Lezing in de Watertoren over Water in de klassieke muziek

 

Water in de klassieke muziek - Een college in de Watertoren

 

Maandagavond 26 november 2018 organiseren de Vrienden van de Watertoren in Vlaardingen samen met het restaurant in de toren om 18.30 uur een avond over ‘Water in de klassieke muziek’.

 

Muziekhistoricus Joop van Velzen neemt de bezoekers aan de hand van talloze muziekfragmenten mee in de rijke geschiedenis van de klassieke muziek. En wat is in de Watertoren als invalshoek passender dan het thema ‘Water’?!

 

Voorafgaand aan de presentatie kunnen de deelnemers genieten van een heerlijk driegangenmenu. Deelname kost € 29,-.

 

Reserveren is mogelijk in de Watertoren aan de rand van ’t Hof in Vlaardingen of door een mailtje te sturen aan: vriendenvandewatertoren@gmail.com

 

Water was voor veel componisten een belangrijke inspiratiebron. Door de woeste golven of het kalme, spiegelende water. Wagner bijvoorbeeld, schreef zijn opera De Vliegende Hollander na een onstuimige zeereis. Maar door de titel is wellicht het meest bekende werk wel de Water Music van Händel. Dit werd in 1717 opgevoerd voor Koning Georg I vanaf een boot op de rivier de Thames.

 

Joop van Velzen is een meesterverteller die zijn overweldigende hoeveelheid parate kennis van de muziekgeschiedenis op een zeer boeiende wijze weet over te brengen. Deze avond is een aanrader voor de liefhebbers van klassieke muziek. En meteen een leuke gelegenheid om eens met het restaurant kennis te maken.


foto's Cees Groen / tekst Vrienden van de Watertoren


755 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 11 november 2018, 12:55