Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 13 augustus 2020
geheel bewolkt 30° Geheel bewolkt

Peuters van Kindcentrum Prins Willem Alexander gaan naar buiten

Maandag 15 oktober 2018, 21:43u

Peuters van Kindcentrum Prins Willem Alexander gaan naar buiten

 

Maandagmorgen 15 oktober heeft wethouder Jacky Silos  ‘de Buitenactiviteiten’ van Kindcentrum Prins Willem Alexander geopend. Na een korte toespraak ging de wethouder samen met de kinderen ecologische planten zaaien in de Heemtuin. De Heemtuin is gevestigd aan het Heemtuinpad 2 in de Westwijk.


De Buitenactiviteit is een nieuwe unieke samenwerking tussen Kindcentrum Prins Willem Alexander en de Heemtuin. Vanuit de hele dagopvang wandelt een groep 3-jarige peuters onder begeleiding van twee pedagogisch medewerkers, op maandag, dinsdag en donderdag naar de Heemtuin om daar de hele dag buiten te spelen. In de blokhut is een mooie groepsruimte ingericht waar kinderen bij slecht weer ook binnen kunnen spelen, eten en drinken en slapen. Aan het eind van de middag is de groep weer terug bij Kindcentrum Prins Willem Alexander.


Risicovol spelen
“Een lang gekoesterde wens komt uit”, vertelt Lolita Freire Gomez, clustermanager opvang bij Kindcentrum Prins Willem Alexander. “ We hebben inspiratie opgedaan in het binnen- en buitenland en hebben buitenopvanggroepen bij andere organisaties bezocht. De kinderen kunnen bij onze Buitenactiviteit in de Heemtuin lekker buiten spelen, de natuur ontdekken en de seizoenen beleven, stampen door plassen, een hut maken, met modder en zand spelen, klimmen en klauteren op grote boomstammen en leren vallen en opstaan. We noemen dit ook wel ‘risicovol spelen’. Uit onderzoek is gebleken dat de ontwikkeling van de motoriek bij sommige kinderen achterblijft omdat ze onvoldoende buiten spelen. Bij de Buitenactiviteit kunnen kinderen vanaf jonge leeftijd volop samen buiten spelen en ontdekken en onderzoeken. Ze leren spelenderwijs wat ze al kunnen en durven. Dat levert een voorsprong op.

 

>> Artikel gaat verder onder de foto <<

 Vuil is goed
We hebben ouders goed meegenomen in onze plannen en uitgelegd waarom we het belangrijk vinden om kinderen buiten te laten spelen. In Zweden zeggen ze ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’. Alle kinderen hebben kaplaarzen en een warme jas. Wij zorgen voor een regenbroek die tegen een stootje kan.

Ouders hadden de vrije keuze om hun peuter op te geven voor de Buitenactiviteit. Het werd zeer goed ontvangen, waardoor we meteen met een volle groep van start konden.”


Wij zijn UN1EK
UN1EK biedt in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam onderwijs en opvang in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar, vanuit één visie, één missie en één organisatie. UN1EK heeft elf integrale kindcentra, vijf scholen voor christelijk primair basisonderwijs met peuteropvang en buitenschoolse opvang, een locatie voor kleinschalige opvang en een sport outdoor BSO.

De IKC’s bieden opvang, onderwijs, ontwikkeling, opvoeding en ontspanning in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Alle IKC’s hebben een UN1EK profiel en aanbod zodat kinderen toekomstgerichte kennis en vaardigheden kunnen opdoen en hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen. Bij UN1EK werken ruim 750 professionele medewerkers die dagelijks met veel plezier ruim 5.000 kinderen ontvangen.

 

berichtbron UN1EK Onderwijs en Opvang


FotoSpecial - Peuters van Kindcentrum Prins Willem Alexander gaan naar buiten


735 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 15 oktober 2018, 21:58