Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte stortregen 14° Lichte stortregen

De Volksuniversiteit Vlaardingen sluit na 35 jaar haar deuren

Donderdag 17 juni 2021, 23:58u

De Volksuniversiteit Vlaardingen sluit na 35 jaar haar deuren

 

De Stichting Volksuniversiteit Vlaardingen is in 1986 opgericht met als doel volwassenen uit alle lagen van de bevolking kansen te bieden tot verdere individuele vorming en ontwikkeling. Deze vorm van educatie was destijds uniek in Vlaardingen en sloeg goed aan.

 

Met een team van enthousiaste vrijwilligers en betrokken, vakbekwame docenten werd jaar in jaar uit een gevarieerd cursusprogramma samengesteld. Na de oprichting groeide het aantal cursisten dat een talencursus volgde of een lezing/workshop bijwoonde spectaculair. Ook de museumtochten en de stadswandelingen waren erg in trek.

 

Geleidelijk stagneerde de groei. De laatste 4 jaarrekeningen werden met een nadelig saldo afgesloten door alsmaar stijgende kosten en teruglopende inkomsten. Door het Coronavirus konden de laatste 2 cursusprogramma’s slechts ten dele worden uitgevoerd waardoor de verliezen nog groter werden. Alleen een forse verhoging van de cursusgelden zou financiële ruimte kunnen bieden. Dit staat echter haaks op het doel van de stichting om voor iedereen goede en betaalbare cursussen aan te bieden.

 

Om financiële problemen te voorkomen heeft het bestuur van de Stichting Volksuniversiteit Vlaardingen besloten per 1 juli a.s. de activiteiten te beëindigen. Dit besluit is onvermijdelijk. Het valt het bestuur zwaar om afscheid te moeten nemen van trouwe cursisten en docenten.

 

 

berichtbron : Volksuniversiteit Vlaardingen


1500 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 18 juni 2021, 00:00