Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 18 april 2024
bewolkt 10° Bewolkt

Neill Voorburg nieuwe lijsttrekker GroenLinks Vlaardingen

Zondag 16 mei 2021, 21:18u

Raadslid Neill Voorburg wordt nieuwe lijsttrekker GroenLinks Vlaardingen

 

De leden van GroenLinks Vlaardingen hebben bepaald dat Neill Voorburger hun lijsttrekker is voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

 

Het bestuur van GroenLinks Vlaardingen heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van 10 maart jongstleden Neill Voorburg voorgedragen. Daarna was er nog tot 8 mei gelegenheid voor andere leden om zich aan te melden als kandidaat. Er heeft zich niemand aangediend, wat betekent dat de leden achter de voordracht staan.

De huidige fractievoorzitter van GroenLinks Vlaardingen, Lianne van Kalken, heeft aangegeven niet zoals in 2018 weer lijsttrekker te willen worden.

 

“Ik ben vereerd met de steun uit de partij en trots dat ik lijsttrekker mag zijn voor GroenLinks", zegt Neill Voorburg. "Samen met een nieuwe fractie ga ik me volop inzetten voor een groener en socialer Vlaardingen.

Wat mij betreft leggen we de lat hoog: Vlaardingen groenste stad in 2025.”

 

Neill Voorburg is geboren in Vlaardingen en momenteel raadslid voor GroenLinks. In de vier jaar daarvoor was hij steunfractielid.  Als lijsttrekker zal hij door de kandidatencommissie van de afdeling betrokken worden bij het opstellen van de kandidatenlijst. Die lijst zal eind dit jaar worden bekend gemaakt. Daarnaast is voor de lijsttrekker natuurlijk een prominente rol weggelegd in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

 

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022.


Neill Voorburg


1073 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 16 mei 2021, 21:21