Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
half bewolkt 18° Half bewolkt

Zonnebloem Challenge Vlaardingen

Dinsdag 4 mei 2021, 19:24u

Zonnebloem Challenge Vlaardingen

Britt Planken en Wessel Hebing dagen je uit !!

 

Heb jij de groenste vingers van Vlaardingen?

 

Zonnebloemen maken blij. Dus stel je eens voor hoe vrolijk Vlaardingen erbij staat als er 1.500 extra zonnebloemen groeien! Ben jij in voor een wedstrijd en wil je persoonlijk aan dit gele geluk bijdragen? Doe gratis mee met de Zonnebloem Challenge! Wie aan het eind van de zomer de hoogste zonnebloem van Vlaardingen heeft, wint een fotoshoot en een riant prijzenpakket van lokale ondernemers. 

 

Het kan altijd groener, vinden stadsgenoten Wessel Hebing en Britt Planken. Daarom dagen ze 500 Vlaardingers uit om de langste zonnebloem van Vlaardingen te groeien! Tot 15 mei kan je je gratis aanmelden voor de wedstrijd. Via de hashtag #vlaardingenbloeitop houd je de concurrentie in de gaten en deel je het groeiproces van jouw zonnebloemen.

 

Aanmelden doe je via www.groenemorgen.org/vlaardingenbloeitop.

Vervolgens haal je jouw drie biologische mega zonnebloemzaden op bij een van de afhaalpunten. Op de website vind je tips om jouw bloemen maximaal te laten groeien. Op 25 augustus meten alle deelnemers hun zonnebloemen en voeren ze de lengte in op de website. De tien langste bloemen krijgen in diezelfde week bezoek van de jury voor een officieel meetmoment. De eigenaar van de hoogste zonnebloem wordt gekroond tot Zonnebloem Koning(in) van Vlaardingen en wint een fotoshoot met de bloem en een vol prijzenpakket van lokale ondernemers.

 

Met dit initiatief willen Wessel en Britt de stad opfleuren en het belang van biodiversiteit onder de aandacht brengen. Vooral bijen, hommels en vlinders genieten van de zonnebloemen. Een gezonde insectenstand is voor veel andere stadsdieren van groot belang om hier te kunnen overleven!

 

Dit vrijwilligersproject wordt gefinancierd door donaties via de website en sponsoring door Wessel en Britt. Lief als je ook een bijdrage levert! Als de kosten zijn gedekt, wordt de overige opbrengst in september gedoneerd aan Stadslandbouw Van Ruytenburch.

 

www.groenemorgen.org/vlaardingenbloeitop

 

#vlaardingenbloeitop

           


Britt Planken en Wessel Hebing dagen je uit !!


1717 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 4 mei 2021, 19:35