Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 2 december 2023
bewolkt -2° Bewolkt

Opening watertappunt bij IKC Erasmus

Zaterdag 24 april 2021, 21:57u

Opening watertappunt bij IKC Erasmus

 

Op donderdag 22 april nam IKC Erasmus officieel het watertappunt op hun schoolplein in gebruik. Een mooie toevoeging aan het waterbeleid dat de school sinds begin dit schooljaar hanteert.

 

Op IKC Erasmus staat gezondheid hoog in het vaandel. Dagelijks beweging met de Daily Mile, drie dagen per week groente en fruit en sinds de start van het schooljaar 2020/2021 drinken de kinderen dagelijks water. Om het water drinken nog meer te stimuleren, besloot de school ook mee te doen aan de Subsidie Watertappunten. Hun aanvraag werd gehonoreerd en zo kon de school, in samenwerking met waterbedrijf Evides en Gemeente Vlaardingen, een watertappunt op het schoolplein plaatsen.

 

Vandaag konden de leerlingen tijdens het buitenspelen voor het eerst hun bidon vullen met water uit het tappunt. ‘We hadden het tappunt graag feestelijk en groots geopend, maar dat lukt op dit moment helaas niet vanwege de corona maatregelen’, aldus Kimberly Nijhuis, activiteitenbegeleider op IKC Erasmus. We hebben er daarom voor gekozen het wat kleiner aan te pakken en er tijdens het buitenspelen per groep aandacht aan te besteden.Met de JOGG Waterbar krijgt het alsnog een feestelijk tintje.

 

De kinderen van IKC Erasmus spelen uiteraard elke dag buiten, maar ook dit was vandaag bijzonder. Naast het watertappunt werd namelijk ook nieuw buitenspeelgoed in gebruik genomen. Dit speelgoed heeft de school kunnen kopen doordat zij in september vorig jaar mee hebben gedaan met het project Cycling4School. Van de waardecheque van €500,- die zij hiermee verdiend hebben, werden o.a. ballen, springtouwen, schepjes en spellen als dammen, ringgooien en bowlen aangeschaft.


berichtbron JOGG Vlaardingen


1355 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 april 2021, 21:59