Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
matige regen 18° Matige regen

Linde als eerste boom voor herinneringsbos in Krabbepark

Dinsdag 23 maart 2021, 23:13u

Linde als eerste boom voor herinneringsbos in Krabbepark


Sommige momenten, mensen en gebeurtenissen zou je nooit willen vergeten! De nieuwe stichting Memory Trees geeft Vlaardingers de mogelijkheid om herinneringsbomen te planten. Zo wil de stichting een bijdrage leveren aan een groenere stad en stadsgenoten de gelegenheid geven om hun herinneringen een tastbare plek te geven. Op woensdag 10 maart ging de eerste boom van het nieuwe herinneringsbos de grond in.

 

De eerste boom, een linde, is geplant in het Krabbepark. De gemeente richt dit gebied rondom de Krabbeplas opnieuw in en heeft het herinneringsbos in de plannen opgenomen.

>> tekst gaat verder onder afbeelding <<


Wethouder Bart de Leede (rechts ) hielp een handje met het planten van de eerste boom


Linde
De linde komt van nature voor in deze regio en kan een hoge leeftijd bereiken.  De stichting Memory Trees hoopt dan ook dat deze boom - die geschonken is door aannemer Blijdorp - Vlaardingers lang zal blijven herinneren aan het begin van de Memory Trees. Lindes bloeien rijkelijk in juni, de eerste zomerse avonden kleurend met hun bedwelmende geur. Het stuifmeel vormt een feestmaal voor insecten.

 

Idee
De stichting Memory Trees ontstond vanuit een idee van bewoners. De stichting biedt Vlaardingers de mogelijkheid een boom te planten. Dat kan ter herinnering aan een droevige gebeurtenis zijn, zoals het overlijden van een geliefde. Maar ook feestelijke momenten die je je altijd wilt blijven herinneren, zijn natuurlijk een mooie aanleiding, bijvoorbeeld de geboorte van een kind of kleinkind. Of wat te denken van een boom bij je huwelijk, om een vriendschap te bezegelen of het behalen van een diploma te vieren? 

 

Nieuwsgierig geworden? U vindt Stichting Memory Trees op Facebook. Of neem contact op via memorytrees@outlook.com. U kunt overigens ook een boompje bestellen via de stichting. En goed om te weten is dat pas in het nieuwe plantseizoen in oktober er bomen geplant gaan worden.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen 


1140 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 maart 2021, 23:19