Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 18 april 2024
bewolkt Bewolkt

Peter Oeij winnaar fotowedstrijd VL.92 BALDER

Zaterdag 23 januari 2021, 17:03u

Peter Oeij winnaar fotowedstrijd VL.92 BALDER

 

Fotografeer de Zeillogger VL.92 BALDER bij avond. Een korte wedstrijdopdracht die door vele Vlaardingers werd aangegrepen om met de camera op pad te gaan. De zeillogger VL.92 BALDER die ligt aangemeerd voor het Museum Vlaardingen is dan ook heel wat keren prachtig op de foto gekomen. De vakkundige jury had er nog een hele dobber aan om hieruit de allermooiste te kiezen.

 

Uit maar liefst 35 ingezonden foto’s werden er eerst 3 geselecteerd van de fotografen Edwin Sonneveld, Peter Oeij en Coen Meder. De drie geselecteerden hebben bewezen dat er in Vlaardingen uitstekende fotografen zijn. Maar uiteindelijk kan er maar 1 echte winnaar zijn en dat werd Peter Oeij. Hij mag zich nu dus DE WINNAAR noemen van de Fotowedstrijd ‘Fotografeer de zeillogger VL.92 Balder bij avond’.Voorzitter van de jury Hans Bakker vertelt :

“Een fotowedstrijd jureren is niet eenvoudig en het was uiteindelijk een nek-aan-nek race tussen een aantal foto’s met een totaal verschillend inzicht en dat is wel zo mooi.

De VL.92 Balder is namelijk niet in één soort foto te vangen, maar kan door iedereen op zijn/haar eigen manier geïnterpreteerd en geregistreerd worden. En dat blijkt dus ook wel uit de ingezonden foto’s. Als fotograaf word je geprikkeld om doelgericht aan de slag te gaan en als jury word je verrast hoe creatief en geïnspireerd de deelnemers zijn.
De jury heeft een rapport geschreven. Hierin staat dat zij het een eervolle, maar ook pittige taak vonden om te kiezen uit de ingezonden 35 foto’s.

 

Als fotograaf ben je gewend om individueel te werken, en creatief met het vormgeven en interpreteren van beelden en deze om te zetten naar eigen impressies. Van kleurrijk tot zwart wit, van grafisch tot vol emotie, de jury zag van alles voorbijkomen.

 

Soms speelt de techniek ook een rol in de beoordeling als het gaat om beelden, waarvan men een technisch goede uitvoering verwacht. Bij het kiezen van de winnaar voor de wedstrijd hebben we op een aantal zaken gelet. Zo speelden beeldkwaliteit en compositie een rol, maar zochten we ook de randen op van het fotograferen en selecteerden we op unieke uitgangspunten.” 

 
1238 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 januari 2021, 17:06