Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte motregen 14° Lichte motregen

Slecht weer bleek geen probleem, voor de 'Normole-1943'

Maandag 24 september 2018, 20:10u

Vuursalvo met het Russische machinepistook PPSh-41


Ondanks het slechte weer en daardoor her en der afgelaste evenementen ging afgelopen weekend de populaire 'Normole-1943' rondleiding van het Atlantikwall Museum met succes door. Meerdere deelnemers hadden van tevoren geïnformeerd of de rondleiding wegens de weersverwachting nog wel doorging en waren verheugd te horen dat dat zo was.


Deelnemers werden tijdens de schietdemonstraties bij 'Bunker 2' aan de Badweg 'verrast' met nog niet eerder gedemonstreerde wapens zoals de Russische PPSh-41, door de Duitsers buitgemaakt in Rusland, en de bekende Duitse MP40. Beiden machinepistolen.


Ook het museum draaide deze middag op volle toeren met toch nog opvallend veel Duitse en Engelse bezoekers. Een groep uit Schotland hield zich bezig met een Europese 1940-1945 tour en wilden, na bezoeken aan o.a. Polen, Duitsland en Frankrijk, het internationaal bekende Atlantikwall-Museum te Hoek van Holland vooral niet missen. Lovende woorden vielen het museum ten deel over de originele uitgebreide collectie, de in eigen beheer vervaardigde documentaire over de Atlantikwall te Hoek van Holland, kaartmateriaal, enz. enz.


“Het doet ons als vrijwilligers natuurlijk ontzettend goed dat onze inspanningen zo gewaardeerd worden. Maar ja, wij zijn natuurlijk niet voor niets het kenniscentrum en vraagbaak te Hoek van Holland voor alles wat met de Atlantikwall en/of bunkers in Hoek van Holland, het Westland en heel veel daarbuiten te maken heeft. Overheden, stichtingen, boekenschrijvers, projectontwikkelaars enz. weten ons regelmatig te vinden als het over de Atlantikwall gaat. Wij hebben in die 22 jaren van ons bestaan (1996) een naam opgebouwd hoor!. Het is cultureel erfgoed en daar moet heel zorgvuldig mee worden omgegaan. Wij kunnen daar uitstekend in adviseren.” Aldus voorzitter Cor Quist.


Voor meer informatie zie: http://www.atlantikwall-museum.nl

 


1427 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 september 2018, 20:15