Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Rob Hoogendijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zondag 14 juni 2020, 07:17u

Rob Hoogendijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zaterdagmiddag 13 juni 2020 ontving Rob Hoogendijk (61 jaar) een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bas Eenhoorn reikte de versierselen op gepaste wijze uit op het terrein van Tino Hoogendijk Sport & Fitness in de Westwijk in Vlaardingen. Rob Hoogendijk ontving zijn onderscheiding onder andere voor het begeleiden en coachen van judoka’s met een verstandelijke beperking.

 

Rob Hoogendijk is werkzaam als algemeen sportleraar bij Tino Hoogendijk Sport & Fitness. Sinds 2002 geeft hij judolessen aan mensen met een verstandelijke beperking, het A-team. Op vrijwillige basis begeleidt en coacht hij het A-team vervolgens bij wedstrijden in binnen- en buitenland, o.a. voor de Special Olympics. Ook is hij twee maal aangesteld als hoofdcoach van Team NL bij de Special Olympics World Games.Van 2001 tot 2018  was hij vrijwilliger bij het Vlielandkamp van de Jeugdbescherming Haaglanden. Hij ondersteunde bij de organisatie van het kamp en was kampleider.

Vanaf 2017 is hij vrijwilliger bij Ipse de Bruggen, met als doel kinderen een thuis te bieden die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen om wat voor reden dan ook.

Rob Hoogendijk heeft zich geruime tijd voor de samenleving ingespannen en heeft anderen gestimuleerd. Hij is dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

tekstbron Gemeente Vlaardingen

 


FotoSpecial van uitreiking door fotograaf Paul Meuldijk


2080 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 juni 2020, 07:35