Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Hermes DVS-Victoria’04 (zat.) - uitslag 1-2

Zaterdag 22 september 2018, 22:26u

HDVS-Victoria'04 - drukte voor doel


De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie was een goede graadmeter voor beide ploegen, die vorig seizoen in het linkerrijtje eindigden, om het krachtsverschil na te gaan.

 

Beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder, hoewel Victoria’04 in de eerste helft verzuimde een voorsprong op te bouwen door het missen van enkele goede kansen. Hermes DVS opende de score in de 2de helft met een fraai afstandsschot, waarop Victoria’04 kort daarna het antwoord wist door de gelijkmaker aan te tekenen. In de slotfase betekende een blunder van de doelman van de thuisclub, dat Victoria’04 met de volle winst het sportieve duel beëindigde.

 

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Beide ploegen kozen voor de aanval of trachten in een snelle omschakeling de tegenstander pijn te doen. Glenn de Visser, Denzel Asmus en Jorge Gomes waren voor Victoria’04 dicht bij de openingstreffer, maar faalden in de afwerking. Aan de overzijde moest de achterhoede alert blijven op niet ongevaarlijke acties van de voorhoede van Hermes DVS. Doelman Cliff Westdijk wist met enkele reddingen Victoria’04 voor onheil te behoeden.


HDVS-Victoria'04 - Nailey Girigorie op snelheid


In de tweede helft werd Hermes DVS naar mate de wedstrijd vorderde wat sterker. Victoria’04 moest enkele hoekschoppen weggeven. In de 65ste minuut werd een hoekschop uit de doelmond van Victoria’04 zodanig weggewerkt, waardoor de bal in de voeten van een speler van de thuisclub belandde, die zich niet bedacht en met een kanonskogel Hermes DVS op 1-0 bracht. Victoria’04 rechtte nogmaals de rug en bleef jagen op de gelijkmaker. Die viel vrij snel, want in de 70ste minuut veroverde Peter de Klein de bal op het middenveld om de snelle Nailey Girigorie op maat te bedienen, die vervolgens geen moeite had om de doelman van Hermes DVS te passeren met een lage schuiver: 1-1. Beide ploegen bleven volop strijden voor een goed resultaat. Kort voor tijd belandde een diepe bal in het strafschopgebied van Hermes DVS. Alles en iedereen ging ervan uit, dat de doelman van de thuisclub de bal zou oppakken maar kennelijk door het regenachtige weer liet de sluitpost het gladde projectiel los, waarvan de attente Nailey Girogorie profiteerde en de eindstand op 1-2 voor Victoria’04 wist te brengen door de bal in het legen doel te schuiven.

 

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Thijs Oomen, Peter de Klein, Bon Planken, Isaac Job, Calvin Jongejan (78: Oscar Knecht), Glenn de Visser, Jordi de Kimpe, Jorge Gomes (55: Ahmet Alp), Nailey Girigorie, Denzel Asmus.

 

tekst & foto's Arie Noordhoek


1414 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 22 september 2018, 22:32