Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 10 augustus 2020
half bewolkt 25° Half bewolkt

Soepkokers Windwijzer koken 200 liter soep voor Voedselbank

Dinsdag 24 maart 2020, 23:09u

Soepkokers Windwijzer koken 200 liter soep voor Voedselbank

 

Het initiatief van De Windwijzer om zelfgemaakte soep te gaan koken voor de Voedselbank mag een groot succes genoemd worden !! Héél veel thuis soepkokers kwamen na een soepkookoproep naar De Windwijzer met hun pannetje verse soep, om daar in te leveren voor de voedselbank. Aldaar wordt het keurig in literemmertjes gedaan en ingevroren.

 

De Windwijzer is uiteraard zeer blij dat de actie zo goed is gaan lopen en wil dan ook graag de soepkokers hartelijk bedanken, maar zeker ook aanmoedigen om nog meer soep te koken !

>Artikel gaat verder onder de afbeelding < 

Onlangs kwam er al een vraag voor extra vriezers van Theo Werner, om de ingeleverde soep te kunnen invriezen. Deze zijn inmiddels ook al gevuld, vandaar nu ook een nieuwe oproep voor vriezers.

 

Weer extra vriezers gevraagd

Diepvriezer(s) gezocht om een paar weken te gebruiken. Het soep project tbv de voedselbank loopt erg goed. De invriescapaciteit van de Windwijzer is met 120 liter al bereikt. We zoeken op korte termijn een of twee diepvriezers (of kist) om meer te kunnen invriezen. Wel graag in (of in de buurt van) vlaardingen.

Graag email naar : soep@dewindwijzer.nl

 

Soepkookactie gaat door

Zolang de voedselbank in Vlaardingen openblijft gaan wij door. Nieuwe adviezen geven die ruimte. We gaan het wel iets aanpassen en de soepemmertjes van te voren al verstrekken. Dus als u mee wil doen, lees dan hieronder hoe het werkt :

>Artikel gaat verder onder de afbeelding <De Windwijzer zoekt verse soepkokers !

Soep voor de bezoekers van de voedselbank

 

Zoals u weet zijn alle activiteiten in de Windwijzer gestopt.
Toch zit de Windwijzer in deze tijden van Corona niet stil.
Om hun medemens te helpen komen zij met deze prachtige actie :

 

De Voedselbank in Vlaardingen krijgt door de Corona-crisis helaas steeds minder goederen aangeleverd. Daarom wil De Windwijzer graag vers gekookte soep en brood toevoegen aan de goederen die men al ontvangt. Maar dit betekent wel, dat er elke week 100 liter soep en 100 broden nodig zijn !

De 100 broden is het minste probleem, maar voor die 100 liter eigengemaakte verse soep heeft men ú nodig ! Kookt u mee ?

 

Zo Ja,

>> dan kunt u uw zelfgemaakte soep op maandag en woensdag tussen 10:00 en 12:00 uur afgeven bij De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Daar wordt uw soep in diverse 1 liter pakken verpakt, komt er een sticker op en wordt vervolgens ingevroren. Uiteraard gaat dit alles met de nodige hygiëne en gepaste afstand. Op vrijdag zorgen de medewerkers van de Voedselbank ervoor dat het op de goede plek terecht komt.

>> Ook kunt u bij De Windwijzer op de genoemde momenten verpakte levensmiddelen ten behoeve van de voedselbank afgeven.

>> Dit initiatief geldt voorlopig voor twee weken, daarna maken ze de balans op. Uiteraard houd De Windwijzer de adviezen en regelgeving nauw in de gaten.

 

De Windwijzer:

“We vinden dit een spannend project. Geen idee of het lukt, wij hopen van wel. We gaan dit wat ons betreft net zo lang doen als nodig en mogelijk is. Maar vooralsnog beginnen we met een proef van twee weken om te zien waar we tegen aanlopen en of er voldoende soep-bereidheid is.” 


 
Wilt u ook verse soep maken en/of heeft u vragen : soep@dewindwijzer.nl484 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 25 maart 2020, 20:52