Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
zeer lichte bewolking 11° Zeer lichte bewolking

Vlaardingse sportkampioen Ria Bronsema-Kampers verrast met Flip Vethaaktrofee

Zaterdag 7 maart 2020, 20:39u

Vlaardingse sportkampioen Ria Bronsema-Kampers verrast met Flip Vethaaktrofee

 

Wethouder Bart Bikkers heeft Ria Bronsema-Kampers verrast met de Flip Vethaaktrofee 2019. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar twee keer uitgereikt. Als eerste viel op 6 maart de eer aan Ria Bronsema-Kampers van Jeu de Boules Club (JBC) Vlaardingen. De tweede Flip Vethaaktrofee 2019 wordt zeer binnenkort uitgereikt ....

 

Ria Bronsema-Kampers heeft de Flip Vethaaktrofee gekregen in de categorie Topsport. Na zich in 2018 als 3e te plaatsen bij het NK Tripletten is zij in 2019 Nederlands Kampioen Tripletten geworden. Tripletten is een spelvorm van de sport Petanque. Ria is de eerste Nederlands Kampioen van JBC Vlaardingen. Ria werd dit najaar ook door de Nederlandse Jeu de Boules Bond uitgezonden naar het WK in Cambodja, waar zij een plek bij de beste 8 van de wereld wist te behalen.

 

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. Het college van burgemeester en wethouders selecteert uit aanmeldingen uit de stad de sporters of sportcoaches die bijzondere sportprestaties hebben verricht. De gemeente zet deze personen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Over Flip Vethaak
Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.

 

Kent u een Vlaardingse sporter, een Vlaardingse sportcoach of een Vlaardings sportteam met een sportieve prestatie? Meld diegene aan voor de Flip Vethaaktrofee 2020! U kunt het hele jaar kandidaten nomineren via het aanmeldformulier op www.vlaardingen.nl.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


732 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 maart 2020, 20:45