Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Wethouder begeleidt kleuters van IKC De Schakel langs verkeerscircuit op kleuterplein

Donderdag 20 september 2018, 12:03u

Donderdagmorgen 20 september was het anders dan anders op het schoolplein van IKC De Schakel aan de Van Boisostraat in de Westwijk. Er werd extra goed geveegd door de juffen, een groot verkeercircuit werd gekrijt op de tegels en er liepen twee agenten en wethouder Bart Bikkers rond.

 

IKC de Schakel doet mee met de nationale Schoolbrengdag. Ouders en leerlingen werden opgeroepen om lopend of op de fiets naar school te komen. Hiermee wil IKC De Schakel aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk en rondom school. Daarnaast is wandelen of fietsen goed voor het milieu en nog gezond ook!

 

Wethouder Bart Bikkers van de gemeente Vlaardingen opende de SCHOOL op SEEF dag op het kleuterplein en begeleidde de kleuters langs een verkeerscircuit. Alle kinderen van IKC De Schakel oefenen donderdag op het verkeerscircuit met een veilige deelname in het verkeer.

De politie Vlaardingen zal in de loop van de dag ‘verkeerscontroles’ op het plein uitvoeren. De leerlingen van de groepen 7/8 oefenen de beheersproef voor het verkeersexamen.


wethouder Bart Bikkers geeft op leuke wijze les aan de kinderen


De wereld is vol avontuur

“Om je veilig te bewegen in een wereld vol avontuur is het belangrijk dat je de verkeersregels kent en dat je je als wandelaar, fietser en later als scooter- en autobestuurder veilig in het verkeer kunt bewegen.” vertelt IKC directeur Hans de Ruiter. “Recent was het nog volop in het nieuws dat schoolkinderen te weinig fietsen en verkeerservaring opdoen. Samen met onze ouderraad organiseren we tijdens de SCHOOL op SEEF dag activiteiten, om onze leerlingen te laten oefenen in het verkeer. Zo kunnen zij de wereld vol avontuur veilig tegemoet kunnen treden.”

 

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF is het programma van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Met diverse activiteiten worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid tot veilige weggebruikers onder het motto "kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer".

 

Foto’s Cees Groen

Tekstbron IKC De Schakel

ps. foto's zijn voor het "online gaan" door de schoolleiding van IKC De Schakel goedgekeurd.


FotoSpecial 'IKC De Schakel gaat “SEEF” naar school'


4613 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 21 september 2018, 14:55