Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Let op: volgende week beginnen de scholen weer !

Vrijdag 24 augustus 2018, 14:53u

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze vragen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. En dat is in onze regio op maandag 27 augustus.

 

De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna twee keer zo groot als in de rest van het jaar.

 

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' vraagt Veilig Verkeer Nederland (VVN) met name automobilisten extra alert te zijn op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.


foto's Cees Groen / tekst Gemeente Vlaardingen


1771 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 augustus 2018, 15:02