Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 7 juni 2020
matige regen 12° Matige regen

Ilona Bruins exposeert én werkt in januari in het Douanehuisje in Maassluis

Zondag 29 december 2019, 22:43u

Ilona Bruins exposeert én werkt in januari in het Douanehuisje in Maassluis

 

Douanehuisje januari 2020: Expositie ‘Aan het Werk’

 

In de maand januari exposeert én werkt Ilona Bruins in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade in Maassluis.

 

Beeldend kunstenaar Ilona Bruins (Vlaardingen, 1975) deed de docentenopleiding Tekenen aan de academie in Rotterdam. Na haar opleiding ging zij dan ook aan het werk als docent Beeldende Vorming op een middelbare school. Sinds 2014 exposeert zij als beeldend kunstenaar. Daarnaast is zij sinds 2018 ook deelnemer aan kunstenaarsstichting KunstWerkt te Schiedam.

 

Het werk van Ilona laat zich het beste omschrijven als Contemporary woven collages, oftewel moderne geweven collages.

 

Zij werkt met verrassende materialen zoals: wasvoorschriften, labels en linten uit kleding, maar ook gebruikt ze grovere materialen als butyl en industrieel rubber. Hergebruik is een belangrijk deel van het werk; recycling van materiaal en verhaal.

 

In haar werk verbeeldt Ilona emoties van mensen. Binnen- versus buitenkant; welke emotie laat je van jezelf zien en hoe voel jij je werkelijk? Deze emoties zet zij om in sfeerbeelden door middel van kleur en compositie. Ilona zegt daarover: ‘In mijn werk domineert de rechte lijn. Ik verbeeld emoties in abstracte composities. De kleuren vallen vaak binnen hetzelfde palet en hierdoor ontstaat een fascinerend lijnenspel.’ Zie ook haar website: http://ilonabruins.nl

 

U kunt Ilona aan het werk zien op de zaterdagen en zondagen in januari in het fraai gelegen Douanehuisje aan Het Scheur.

Steeds geopend van 14.00 tot 17.00 uur; gratis toegang.

 

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.565 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 29 december 2019, 22:46