Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 28 februari 2024
lichte regen Lichte regen

Kinderpraktijk Bimbi opent met eerste Vlaardingse Kinderkookschool

Woensdag 27 november 2019, 21:07u

De eerste Kinderkookschool van Vlaardingen! Kinderpraktijk Bimbi opent niet alleen haar deuren op 14 december, maar lanceert ook een heel nieuw concept!

 

Eerder kon je Bimbi al vinden in een oud schoolgebouw aan de Fenacoliuslaan in Maassluis waar ze te bereiken waren voor kindercoaching, gezinsondersteuning en babycurussen. Omdat Chiara van der Linden, eigenaresse en natuurgericht Vaktherapeut er van overtuigd is dat voeding en psyche onlosmakend met elkaar verbonden zijn, gooit zij het roer om. "In het huidige leven wordt ons maar weinig geleerd over hoe we het beste voor onszelf en onze kinderen kunnen zorgen. We eten steeds meer slecht voedsel en als we ziek zijn gaan we naar de dokter. Maar waarom eten we al die rommel? Omdat dit ons zo is geleerd én omdat het vaak goedkoop is."

 

Dat er een grote link is tussen gedrag en voeding komt gelukkig steeds meer onder de aandacht. Er worden verbanden aangetoond tussen hersenactiviteit en eetgedrag bij kinderen. Het brein in ons hoofd is één homp hersencellen. Het brein in onze darmen bevat ongeveer evenveel hersencellen als het brein van een kat en ligt als een dun laagje over de hele lengte van het darmstelsel.

Dus is het niet zo gek dat slecht eten gepaard gaat met vervelende gevoelens. We hebben lang gedacht dat een depressie in het brein ontstaat, maar er is steeds meer bewijs dat het in de darmen begint. Daarom is Kinderpraktijk Bimbi niet alleen meer te bereiken voor kindercoaching, maar ook voor alles met betrekking tot voeding. Denk bijvoorbeeld aan een kind met ADHD die zich stukken beter kan voelen doormiddel van de juiste voeding, een kind met allergieën of een gezin met moeilijke eters.

 

Daarnaast opent Kinderpraktijk Bimbi de eerste Kinderkookschool van Vlaardingen en omgeving. Dé manier om kinderen gezond en bewust te laten eten. Geen pakjes, geen zakjes. Koken met alleen pure, verse en onbewerkte ingrediënten.

We koken met de producten van het seizoen en maken diverse gerechten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Natuurlijk komen ook de toetjes regelmatig aan bod en maken we heerlijke (gezonde) taarten, koekjes en cakejes. Elke les staat er weer een nieuw gerecht of baksel op het menu!

 

Wil jij hier meer over weten en een kijkje nemen in de keuken van Kinderpraktijk Bimbi?

14 december a.s. is iedereen van harte welkom bij onze feestelijke opening in Kerstsfeer. De deuren zullen vanaf 10.00 open zijn voor ieder die graag deze opening met ons viert. Zelfs Vlaardingse wethouder Jacky Silos – Knaap zal vanaf 10.00 aanwezig!


2170 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 27 november 2019, 21:11