Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 6 juli 2020
zwaar bewolkt 15° Zwaar bewolkt

ZVVS sterk op Regio Kampioenschappen

Dinsdag 19 november 2019, 21:09u

Thierry Zulver op Regio Kampioenschappen


ZVVS sterk op Regio Kampioenschappen

 

In het eerste weekend van de Regio Kampioenschappen werd er goed gezwommen door de ZVVS-zwemmers. Het resultaat was 7 gouden, 7 zilveren en 6 bronzen medailles.

 

Thierry Zulver zwom een nieuw Nederlands Record op de 100m vlinderslag en werd daarmee eerste. Voorts was hij 2e op de 400m wisselslag en 50m schoolslag, 3e op de 50m vrije slag en 100m schoolslag in zijn leeftijdscategorie junioren 1 en 2.

 

Thierry is zelf junioren 1. De groei binnen de vereniging is goed te zien, omdat er ook nieuwkomers waren op die voldeden aan de limieten voor deelname. Zo startte Sanne van Pruntel op de 800m vrije slag en kwam Jasmine Matuskova in actie op 100m vrije slag. Anco van der Lans en Luca Erkens kwamen in actie op de 50m vrije slag.

 

Dave Dirks zwom de 400m vrije slag en Nick Dirks de 50m schoolslag 100m schoolslag. Ieder zwom ook nog eens een PR. Anna van Droffelaar versloeg haar direct concurrentes op zowel de 100m vrije slag, 50m vlinderslag en 50m rugslag en resulteerde in 3x de 1e plaats. Volgend weekend komen de zwemmers ook weer in actie tijdens het slot weekend van de regio kampioenschappen en willen ze weer zo succesvol zijn.

 

Lijkt wedstrijdzwemmen je leuk, kom dan eens een keertje meetrainen bij ZVVS. Je hoeft daarvoor echt niet een supertalent te zijn. We hebben voor ieder zwemniveau passende wedstrijden. En misschien ook wel fijn om te weten, je hebt niet iedere weekend een wedstrijd, dus genoeg tijd voor andere activiteiten.

Neem eens een kijkje op www.zvvs.nl of instagram @zvvswedstrijdzwemmen

 

tekst: Gertjan van der Vaart


thierry / fotografie Richard de Heus van OinSqure


409 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 19 november 2019, 21:14