Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 6 juli 2020
zwaar bewolkt 15° Zwaar bewolkt

Wereldgitarist Jan Akkerman in De Kroepoekfabriek

Dinsdag 19 november 2019, 20:39u

Wereldgitarist Jan Akkerman in De Kroepoekfabriek


Anno 2019 nog steeds de meest invloedrijke gitarist van Nederlandse komaf


Vrijdag 6 december speelt Jan Akkerman in Vlaardingen. Recent kwam zijn nieuwe album ‘Close Beauty’ uit. Het is Jan Akkerman zijn eerste release sinds acht jaar tijd. Het album kreeg tal van positieve reacties en Akkerman liet horen dat hij na al die jaren nog steeds tot de top behoord.


Jan Akkerman
Akkerman verkreeg in internationale bekendheid met Focus in de jaren 1969 – 1976.
Hun albums scoorde ontzettend goed in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 1973 werd Jan Akkerman uitgeroepen tot ‘beste gitarist ter wereld’ en werd hij verkozen boven Eric Clapton en Jimmy Page.


In totaal heeft Jan Akkerman door de jaren heen dertig solo-albums uitgebracht en samengewerkt met grote muzikanten als Alan Price (The Animals) en Jack Bruce. Daarnaast kreeg de muzikant lofuitingen van namen als B.B King, Brian May en Peter Banks.


‘Close Beauty’ kan worden gezien als één van zijn meest variërende werken. De titel is geïnspireerd vanuit het simpele perspectief dat wanneer je te dicht op een object staat, je de ware schoonheid niet kan zien. Datzelfde geldt voor muziek. De nummers op ‘Close Beauty’ zijn erg verschillend en dat maakt het moeilijk om de plaat in een hokje te plaatsen.

Akkerman zegt: ‘Ik kan zeggen dat geen van mijn albums hetzelfde klinken, nieuwe dingen proberen is iets dat ik altijd heb willen doen’.


_____________________________________________________________
Jan Akkerman in De Kroepoekfabriek

Vrijdag 6 december
Open: 20:30 | Start: 21:00
Kaarten zijn voor €16,50 verkrijgbaar op https://www.kroepoekfabriek.nl

(geen deurverkoop bij deze show)


foto Paul Bergen


412 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 20 november 2019, 21:27