bewolkt 11° Bewolkt

VV Zwaluwen - RKAV Volendam : 'Haring' versus 'Paling'

Zondag 16 september 2018, 20:32u

De palingen zijn gevild : Zwaluwen wint van koploper Volendam

Zwaluwen en Volendam maakten er een waar spektakelstuk van. Vier doelpunten, drie keer de paal en twee strafschoppen die beiden werden tegengehouden door de keepers. Uiteindelijk een niet onverdiende 3-1 overwinning voor Zwaluwen, maar het moet worden gezegd dat beide ploegen ook nogal wat kansen misten.

(door Ernest Kegel)

Al na een paar minuten speelt Marvin van Tienen zijn verdediging verkeerd aan met als gevolg een boogbal van Volendam niet net naast gaat. Aan de andere kant verkeerd uitverdedigen van Volendam met als gevolg een schot van Erwin de Groot dat over gaat. De beweeglijke Tevin Biekman omspeelt zijn tegenstander maar schiet hard naast. Na fout wegwerken van doelman Sander Binken speelt Joseph Goncalves Biekman aan en die schiet diagonaal de 1-0 op het bord. Lang duurt de pret niet want aan de andere kant schiet Stefan Plat bij de eerste tegenaanval al weer de 1-1 binnen. Een minuut later legt Van Tienen Plat neer, maar hij maakt zijn fout goed door de strafschop uit de hoek te tikken. Beide ploegen spelen op de aanval, maar scoren voor de rust niet meer.

Gelijk na de rust verovert Justin van Mullem de bal en met een laag schot schiet hij de 2-1 op het bord. Daarna komt hij een teenlengte te kort om opnieuw te scoren, terwijl Volendam een schot van Nick Tuyp op de paal ziet belanden. Zwaluwen creëert kansen maar ziet de doelman met zijn voet en de paal een inzet van Tim Gudde tegenhouden. Toch is het even later 3-1 als Goncalves zeer beheerst doelman Binken weet te passeren.

Vlak voor tijd lobt Biekman de bal recht in de handen van de doelman en wordt hij daarna door de doelman neergelegd. De penalty wordt gemist door de ingevallen Raoul Gillet. Daarna schiet Gillet vanaf de achterlijn de bal nog hard op de eerste paal en blijft het uiteindelijk 3-1. Zwaluwen wint een uiterst goed gespeelde wedstrijd van een goede tegenstander. De winnaar was het publiek dat na afloop de spelers onder applaus het veld zag verlaten.

1298 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 16 september 2018, 20:45