Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
zeer lichte bewolking 14° Zeer lichte bewolking

Officiële opening Werkplein Stroomopwaarts

Vrijdag 4 oktober 2019, 22:01u

Het Werkplein brengt inwoners dichter bij werk


Het Werkplein van Stroomopwaarts is officieel open voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Op 2 oktober openden wethouders Sjoerd Kuiper (gemeente Maassluis) en Bart de Leede (gemeente Vlaardingen) dé locatie waar alles rondom het starten met werken samenkomt. In een laagdrempelige en gastvrije omgeving gaan we met de werkzoekenden op weg naar werk.

 

Op het Werkplein voeren cliënten gesprekken met hun werkconsulenten, volgen zij (sollicitatie)trainingen en solliciteren zij op de nieuwste vacatures. Ook creëert Stroomopwaarts ontmoetingen tussen werkgevers, uitzendbureaus en de werkzoekende cliënten, waardoor zij direct bemiddeld kunnen worden naar werk.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



 

Iedereen verdient het om mee te doen in de samenleving. Daarom zetten de drie gemeenten en Stroomopwaarts zich in om inwoners aan een betaalde baan te helpen en stimuleren zij arbeidsbemiddeling. Stroomopwaarts brengt op het Werkplein vraag en aanbod dichter bij elkaar en biedt daardoor slagkracht; inwoners vinden sneller betaald werk en werkgevers en uitzendbureaus in de regio vinden gemakkelijker medewerkers. En dat onder het genot van de eerlijke koffie van de samenwerkingspartner The Social Coffee Company (Sococo). Een onderneming die sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Van het planten van een koffieplant tot het schenken van de koffie.

 

Daar waar Stroomopwaarts met de inwoners werkt naar betaald werk, geven ze het juiste voorbeeld. Op het Werkplein bieden ze vier verschillende Werkleertrajecten aan: gastheer/gastvrouw, servicemedewerker, toezichthouder en hospitalitymedewerker / barista. Dit zijn werkervaringsplekken waarbij cliënten van Stroomopwaarts tijdens het werk worden getraind.

 

Het Werkplein is gevestigd in het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts aan de George Stephensonweg 43 in Vlaardingen.

Inwoners die gebruik willen maken van het Werkplein vinden meer informatie op de website van Stroomopwaarts: www.stroomopwaarts.nl.

Werkgevers uit de regio die sociaal willen ondernemen, kunnen contact opnemen met het Stroomopwaarts Werkgeverspunt via 010 246 5500.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1253 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 4 oktober 2019, 22:04