Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 25 mei 2024
lichte regen 14° Lichte regen

Koningin Máxima bezoekt Appeltjes van Oranje-winnaar YETS Foundation

Donderdag 13 september 2018, 23:39u

Donderdagochtend 13 september heeft Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek gebracht aan Appeltjes van Oranje-winnaar YETS Foundation in sporthal Margriet te Schiedam. 

 

Voormalig basketbalprofessional Peter Ottens startte in 2013 de YETS Foundation (YETS = Youth Empowerment Through Sports) omdat jongeren, die opgroeien in kwetsbare situaties, vaak een positief rolmodel missen. Peter Ottens heeft rolmodellen gecreëerd door in Schiedam en Vlaardingen basketbalteams op te zetten en deze te laten begeleiden door pedagogisch sterke coaches (rolmodel).


Peter Ottens in gesprek met Koningin Maxima


De jongeren krijgen naast basketbaltraining ook huiswerkbegeleiding. Daarnaast is er aandacht voor gezond eten en er wordt gewerkt aan sociale integratie. Door het bieden van deze coaching en begeleiding, die vaak in hun eigen omgeving ontbreekt, wordt de kans op latere problematiek verkleind. De preventieve aanpak vermindert onder andere schooluitval, werkloosheid en criminaliteit.Koningin Máxima bezocht, als beschermvrouw van het Oranje Fonds, sporthal Margriet in Schiedam waar YETS-trainingen plaatsvinden. In de sporthal gaven jongeren en coaches een demonstratie van de verschillende onderdelen van een basketbaltraining. Aansluitend vonden twee gesprekken plaats. In het eerste gesprek kwam de ontwikkeling, samenwerking en groei van YETS aan bod. In het tweede gesprek gingen jongeren en coaches in op de betekenis van hun deelname aan het programma van Peter Ottens.


VIDEO : Koningin Maxima bezoekt Yets FoundationDe YETS Foundation is een van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje 2018. Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Dit jaar werden de Appeltjes van Oranje voor de 16e keer op Paleis Noordeinde uitgereikt.

 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. 

 

foto's Paul Meuldijk

tekstbron Rijksvoorlichtingsdienst


Fotoalbum - Koningin Máxima bezoekt Appeltjes van Oranje-winnaar YETS Foundation


2987 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 september 2018, 00:41