Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 24 mei 2024
lichte stortregen 14° Lichte stortregen

School De Bavinck ontvangt vignet “Gezonde School”

Donderdag 13 september 2018, 22:09u

Donderdagmorgen 13 september, bij het krieken van de schooldag om 08:30 uur, heeft een trotse directeur Anita van Dam uit handen van wethouder Jeugd en Onderwijs Jacky Silos, het vignet “Gezonde School” ontvangen.

 

De Bavinckschool heeft begin dit jaar het vignet “Gezonde School” behaald. Met dit vignet laat De Bavinck zien dat zij actief bijdraagt aan een gezonde leefstijl van kinderen en medewerkers. Dit is nu na de uitreiking meteen gevierd met een Groen & Gezond feestdag, samen met alle kinderen van de peuteropvang, basisschool en buitenschoolse opvang van De Bavinck. Zeer binnenkort zal dit vignet ook prijken op de gevel van de school.Trotse directeur

Directeur Anita van Dam is trots op het Gezonde School vignet : “Werken aan gezondheid loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder uitval en een gezonde leefstijl. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.”

 

Groen & Gezond feestdag

Na de officiële uitreiking van het vignet was het de beurt aan niemand minder dan Ingrid Jansen. Ingrid is presentatrice, radio-dj en danseres én ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en gaf de kinderen een spetterende dansworkshop.Ingrid Ambassadeur van Jogg

Ingrid Jansen is vanaf mei 2017 officieel ambassadeur van JOGG. Jongeren Op Gezond Gewicht geeft gemeenten een methode in handen om meer jongeren op gezond gewicht te krijgen. De wereld waarin jongeren van nu opgroeien, is een zee van verleidingen geworden. Voetballen is online veel leuker geworden dan op straat. ‘Water’ en ‘drinken’ zijn tegenwoordig twee totaal verschillende dingen. Gezondheid is te koop in pakjes. En kiezen voor een large menu is slimmer, want voordeliger.

 

Als er een verantwoordelijke is voor het feit dat 1 op de 8 jongeren lijdt aan overgewicht, dan is het de wereld om hen heen. Als danser vindt Ingrid het belangrijk dat de jonge generatie inziet dat bewegen en gezond eten heel makkelijk en leuk kan zijn i.p.v. vervelend en lastig. Ingrid zet zich in het land in om deze boodschap over te brengen in woord en daden, doormiddel van dansworkshops.De Groen & Gezond feestdag werd verder gevierd in en rond het schoolgebouw met diverse workshops, die in het teken staan van gezonde voeding, natuur en milieu, duurzaamheid, sport en bewegen. Tussen de middag is er met elkaar een gezonde lunch genuttigd. De dag is afgesloten met een cooldown en alle kinderen ontvingen een goodiebag met gezonde producten. Stichting Vlaardingen in Beweging (VIB) en JOGG Vlaardingen zijn actief betrokken geweest bij de organisatie van de Groen & Gezond feestdag.

 

foto's Cees Groen

tekstbron UN1EK Onderwijs en Opvang / website www.Ingrid-Jansen.nl

ps. foto's zijn voor het "online gaan" door de schoolleiding van De Bavinck goedgekeurd.

 


Fotoalbum - School De Bavinck ontvangt vignet "Gezonde School"


2234 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 13 september 2018, 22:41