Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 24 september 2023
licht bewolkt 16° Licht bewolkt

Eerste paal bouwproject De Paradijsvogel

Donderdag 13 september 2018, 19:25u

Donderdagmiddag 13 september heeft wethouder Arnout Hoekstra, samen met toekomstige bewoners, de eerste paal geslagen van bouwproject De Paradijsvogel aan de Korhoenlaan.

Het project maakt deel uit van het grotere wijkplan "De Nieuwe Vogelbuurt".

De Paradijsvogel bestaat dadelijk uit 4 waterwoningen, 6 twee-ondere-een-kappers en een tiental luxe rijtjeswoningen. Het project wordt prachtig gevonden en de woningen zijn dan ook allen reeds verkocht.


Noeste arbeid bij het slaan van de "eerste paal"


Het slaan van een "eerste paal" is een ceremonieel gebeuren op een bouwerij. Het is de start van een bouwproject, die samen met de bouwer, toekomstige bewoners, makelaars en een wethouder van de gemeente op feestelijke wijze wordt gevierd op de bouwplaats. Het is echter zelden echt "de eerste paal" die de grond in gaat.

 

Bouwer Weboma had voor deze bouwstart iets heel aparts gekozen. Een grote houten driepoot, met daartussen de heistalage. Net zoals het vroeger ook ging. Voor de nostalgie stond er ook een kleine stoommachine naast. Stond er alleen naast, want het was voor de wethouder en 7 toekomstige bewoners nog hard werken om de paal met armkracht in de grond te slaan.

De video hieronder laat zien hoe dit ging.


directeur Weboma Arjo Riedijk met wethouder Arnout HoekstraFotoalbum Eerste paal bouwproject De Paradijsvogel


2447 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 13 september 2018, 19:48