Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 april 2024
zeer lichte bewolking Zeer lichte bewolking

Binnenhalen Hollandse Nieuwe in Vlaardingen door historische haringlogger Balder VL92

Donderdag 27 juni 2019, 20:57u

Binnenhalen Hollandse Nieuwe in Vlaardingen door de historische haringlogger Balder VL92

 

Vrijdag 28 juni komt aan het eind van de middag de Hollandse Nieuwe in Vlaardingen aan, met de historische haringlogger Balder VL92.

 

Al vele jaren organiseert de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen het binnenhalen van de ‘Hollandse Nieuwe’ in Vlaardingen. Het binnenbrengen van de ‘Hollandse Nieuwe’ gebeurt op authentieke wijze door het in Vlaardingen aan wal brengen van het eerste vaatje haring vanaf de Balder, VL92.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



 

Om 17.00 start (gelegenheids)shantykoor de Baldermannen met de muzikale omlijsting. Rond 17.30 zal de Balder de Oude Haven binnen varen. Tegelijkertijd wordt de burgemeester met de haringsjees opgehaald bij het stadhuis en gaat daarna, met muzikale omlijsting van de Haringkoppen, richting Westhavenkade waar ook de Balder zal afmeren.

 

Nadat de eerste haring is gekeurd en de schipper, de walbaas en de reder allemaal tevreden zijn zal de burgemeester het Haring- en Bierfeest officieel openen.
Vervolgens gaat de burgemeester met de haringsjees richting de Schiedamseweg waar ze de haring zal overhandigen aan de vertegenwoordiger van de Stichting Herman Frantsenhuizen.

 

De Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen hoopt u allemaal te kunnen begroeten op de kade om te genieten van dit authentieke Vlaardingse schouwspel, en natuurlijk ook van haring en bier!

 

Tekst Stichting Halen en Brengen



1817 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 27 juni 2019, 21:08