Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
onbewolkt 18° Onbewolkt

Vredesweek 2018 in Vlaardingen - kunstproject Generaties voor Vrede.

Zondag 9 september 2018, 10:42u

Vredesweek 2018 wordt in Vlaardingen groots gevierd. Vanaf 15 tot en met 23 september organiseren vele organisaties diverse activiteiten, bijv.: Kade 40 – Platform Ander Vlaardingen – Vele Vlaardingers Eén Huis – kerken - Wereldwinkel – Werkgroep Srebrenica – De Windwijzer - Lucas’ Cooking en VluchtelingenWerk.

 

De kunstenaars van Stichting Zona Franca, samen met PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen én met medewerking van VluchtelingenWerk, organiseren het kunstproject Generaties voor Vrede. In dit project gaan we samen (met vele Vlaardingers, oude en jonge Vlaardingers, autochtoon en allochtoon én met de nieuwe Vlaardingers gevlucht uit oorlogslanden,) vier grote doeken schilderen, daarbij als thema: ‘Generaties voor vrede!’.

 

We willen vooral met vluchtelingen op zoek gaan naar hun beelden van gerechtigheid en vrede die ze graag met stadsgenoten willen delen. We zoeken ook Vlaardingers die graag aan het project met deze vluchtelingen mee willen werken en op hun beurt schetsend en schilderend over gerechtigheid en vrede in Nederland en Vlaardingen willen vertellen.

 

Het resultaat wordt later met de stad gedeeld, de schilderijen worden rondgebracht en op verschillende locaties tentoongesteld.

 

Voor de realisatie van het kunstproject Generaties voor Vrede zoeken we de medewerking van minimaal 20 Vlaardingers, van “oudsher en nieuw” – “jong en oud”- uit alle generaties.

 

Het tekenen en schilderen start op maandag 17 september, vanaf 14.00 uur op Hoogstraat 28 – naast de Lucas kerk. Er wordt vijf dagen lang aan de doeken gewerkt. Niet iedere deelnemer zal altijd present zijn, maar we verwachten van deelnemers wel dat zij op meerdere tijden “tekenend en schilderend” erbij zijn. We zoeken ook naar enkele hulpkrachten, tussentijds, voor het klaar maken van een maaltijd en voor hand- en spandiensten, om de groep een prettige onbevangen creatieve schilderweek te geven.

 

Het project staat onder leiding van de kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran en Juan Heinsohn uit Chili. Op vrijdag 21 september hopen de kunstenaars klaar te zijn met de vier nieuwe schilderijen.

 

Geïnteresseerd? Wil je graag meedoen? Vraag verdere info of meld je aan bij PAX Ambassade van Vrede via e-mail ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl  / tel.: 06 3056 5296 of 06 2262 3815.

 

 

berichtbron PAX Ambassade van Vrede


1032 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 9 september 2018, 10:46