Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 19 juni 2019
lichte stortregen 18° Lichte stortregen

Duits kanon staat weer voor Atlantikwall-Museum aan de Noorderpier

Maandag 8 april 2019, 20:49u

Duits kanon staat weer voor Atlantikwall-Museum aan de Noorderpier

 

Hoek van Holland. Afgelopen week is het kanon, dat altijd voor de museumbunker van het Atlantikwall-Museum aan de Noorderpier staat, weer op zijn plaats gezet. Een dieplader en grote hijskraan waren nodig om dit voor elkaar te krijgen. Het was een uiterste precisie klus want het kanon was in twee delen gedemonteerd waarna het voor het museum weer in elkaar moest worden gezet.

 

Het kanon werd bij een gespecialiseerd bedrijf in Noord-Brabant gestraald en gespoten en kan nu weer jaren mee.

Dit 8.8 cm luchtafweerkanon heeft in de Tweede Wereldoorlog rond vliegveld Twente gestaan. Ook stond het geruime tijd voor de deur van het Achterhoeksmuseum '40-'45 in Hengelo en kwam uiteindelijk terecht in Hoek van Holland. Daar stond het jaren bij het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum. Met de verhuizing uit het fort is het kanon aan het Atlantikwall-Museum geschonken.

 

Het geschut, een zogenaamde Duitse FLAK, is opnieuw een grote blikvanger op de pier, werd afgelopen weekend meteen door veel toeristen op de foto gezet en op sociale media gedeeld. Ook het museum zelf mocht zich dit weekend opnieuw verheugen in vele (internationale) bezoekers.

 

Meer info over het Atlantikwall-Museum vind u op : www.atlantikwall-museum.nl

 


Duits FLAK kanon voor het Atlantikwall-Museum aan de Noorderpier in Hoek van Holland


190 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 8 april 2019, 20:54