Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 22 september 2023
half bewolkt 16° Half bewolkt

Brandweer, politie en gemeente controleren bereikbaarheid

Woensdag 5 september 2018, 20:46u

Parkeerplekken zijn er niet voor niets. Wijken moeten goed bereikbaar zijn voor hulpdiensten.


De hulpdiensten hebben er regelmatig mee te maken: niet door kunnen rijden omdat auto’s een obstakel vormen, doordat ze buiten de parkeervakken staan. Daarom hebben de brandweer, politie en de gemeente Vlaardingen in de laatste twee weken een controleronde gereden door verschillende Vlaardingse wijken. Auto’s die te ruim en/of buiten de parkeervakken stonden, kregen een ‘rode kaart’.

 

Voor de eigenaren van deze auto’s stond een toelichting op hun rode kaart. De rode kaart heeft geen consequenties, maar is erop gericht begrip te kweken voor het werk van de hulpdiensten. Het uiteindelijke doel is dat gewaarschuwde automobilisten in de toekomst correct parkeren en daarmee een goede en snelle hulpverlening mogelijk maken. Parkeren op een daarvoor bestemde plek is rekening houden met medebewoners, brandweer, ambulances en politie én een bekeuring voorkomen.

 

Bij bijvoorbeeld brand telt elke seconde. Een klein brandje kan zich in enkele minuten ontwikkelen tot een grote uitslaande brand die een enorme ravage aanricht. Om die reden is het belangrijk dat de brandweer snel ter plaatse is en direct gebruik kan maken van de brandkraan. Een snelle inzet van de brandweer en andere hulpdiensten kan het aantal slachtoffers en schade beperken.

 

De komende maanden controleren de brandweer, politie en gemeente meerdere wijken in Vlaardingen op de bereikbaarheid.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1569 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 september 2018, 20:49