Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 27 april 2024
lichte stortregen Lichte stortregen

3e Flip Vethaaktrofee voor MMA vechter Costello van Steenis

Dinsdag 5 februari 2019, 22:02u

3e Flip Vethaaktrofee voor MMA vechter Costello van Steenis

 

Maandagavond 4 februari ontving Costello van Steenis uit handen van wethouder Bart Bikkers de Flip Vethaaktrofee in de categorie Buitenlandse prestatie. Hij heeft de 1e ronde van een MMA-toernooi gewonnen: Bellator 200 in Londen UK.

 

MMA is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten. Door een technische knock-out heeft hij grote concurrent Kevin Fryer uitgeschakeld in 1.20 uur. Bellator is de op een na grootste MMA-organisatie van de wereld.

 

Wethouder Bart Bikkers verrast de komende dagen Vlaardingse sporters met de Flip Vethaaktrofee 2019. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar vier keer uitgereikt.

 

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

 

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.

 


Foto's en tekst Gemeente Vlaardingen


830 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 februari 2019, 22:07