Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
zeer lichte bewolking 14° Zeer lichte bewolking

2e Flip Vethaaktrofee voor onderwaterhockeyteam De Pukbijters

Dinsdag 5 februari 2019, 21:54u

2e Flip Vethaaktrofee voor onderwaterhockeyteam De Pukbijters van ZVVS/VRB

 

Maandagavond 4 februari ontving het onderwaterhockeyteam De Pukbijters van ZVVS/VRB uit handen van wethouder Bart Bikkers de Flip Vethaaktrofee in de categorie Breedtesport. Dit jonge team van enthousiaste onderwaterhockeyers heeft in 2017 nog bijna alles verloren, maar herpakte zich in 2018 verrassend.

 

Het team is eerste geworden in de competitie: Jeugd Sub Top. Dit is mede gelukt dankzij de zeer enthousiaste en motiverende begeleiding van hun trainers en coaches. Ze zeggen zelf dat iedere training een feestje is en dat de sfeer in het team zeer gezellig is. Onderwaterhockey is een kleine sport, met een landelijke competitie in Zeist en gemengde teams in de leeftijd 10-19 jaar. Binnen de vereniging vindt men het bijzonder en leuk dat de jeugd voor onderwaterhockey kiest.

 

Wethouder Bart Bikkers verrast de komende dagen Vlaardingse sporters met de Flip Vethaaktrofee 2019. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar vier keer uitgereikt.

 

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

 

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.


Foto's en tekst Gemeente Vlaardingen


1237 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 5 februari 2019, 21:56