Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Bomen onderzocht op kastanjebloedingsziekte

Maandag 3 september 2018, 21:31u

Een zieke boom, dat kan voorkomen. Maar met kastanjebomen is het de laatste jaren ernstiger gesteld. Steeds meer kastanjes krijgen last van de kastanjebloedingsziekte. Daarom laat de Gemeente Vlaardingen de bomen onderzoeken door een boomtechnisch adviesbureau.

 

Onlangs zijn 485 kastanjes in Vlaardingen onderzocht. De onderzoekers bekeken de conditie van de bomen bijvoorbeeld door te kijken naar bloedingsvlekken, bastweefselsterfte en andere aantastingen. Van de onderzochte bomen hadden 339 bomen zichtbaar kastanjebloedingsziekte. Gelukkig niet allemaal heel ernstig. Alleen de bomen die er heel slecht aan toe zijn, zullen moeten worden gekapt. Anders ontstaat er risico dat er takken uit de bomen vallen of zelfs dat de boom afbreekt. De kap vindt in het eerste kwartaal van 2019 plaats. Er worden landelijk diverse proeven gedaan op zoek naar een behandeling tegen kastanjebloedingsziekte, maar helaas nog zonder echt positief nieuws.

 

Heeft u zelf een kastanje in uw tuin? Houd de gezondheid van uw boom goed in de gaten. Bloedingsplekken op de stam, stukken schors die loslaten of bijvoorbeeld dode takken kunnen een teken zijn dat uw boom ziek is.

 

foto Bomenbieb.nl / tekst Gemeente Vlaardingen


1610 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 september 2018, 21:35