Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 5 mei 2024
bewolkt 17° Bewolkt

Commissaris van de Koning, Jaap Smit, op ambtsbezoek in Vlaardingen

Vrijdag 1 februari 2019, 19:23u

Commissaris van de Koning, Jaap Smit, op ambtsbezoek in Vlaardingen

 

Donderdagmiddag 31 januari 2019 heeft de commissaris van de Koning, Jaap Smit, een ambtsbezoek gebracht aan Vlaardingen. Het thema van deze middag was ‘Vlaardingen werkt. Samen’. De commissaris sprak met vertegenwoordigers vanuit de Vlaardingse samenleving, de gemeenteraad en met het college van burgemeester en wethouders.

 

De middag begon in Museum Vlaardingen

Daar sprak de commissaris met burgemeester en wethouders onder andere over de ontwikkeling van het Unileverterrein, de Trekvaartroute en Stadskraan, mobiliteit en samenwerking met andere gemeenten in de regio. Na een rondleiding door het museum ging de commissaris in gesprek met negen Vlaardingse vertegenwoordigers vanuit het maatschappelijk middenveld.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Op weg naar het stadhuis bracht Jaap Smit een kort bezoekje aan haringlogger De Balder


In het stadhuis had de commissaris vervolgens een ontmoeting met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad waarbij de woonvisie en actieplan wonen, duurzaamheid en het raadsprogramma en moderne democratie aan de orde zijn gekomen. De middag werd afgesloten met een informele bijeenkomst in het stadhuis waarbij alle betrokkenen die de commissaris die dag heeft ontmoet en gesproken waren uitgenodigd.

 

De commissaris gaf na zijn ambtsbezoek aan Vlaardingen aan het bezoek zeer de moeite waard te vinden. “Er zijn goede gesprekken gevoerd over de ambities van Vlaardingen, de politieke cultuur, samenwerking met omliggende gemeenten en de woningbouwopgave. Het was weer goed elkaar te spreken!” Burgemeester Jetten bedankte de commissaris voor zijn bezoek. “Het was een goed bezoek met mooie en indringende gesprekken.”

 

Wouter Schutte had een interview met Jaap Smit.

Hieronder zijn videoreportage :


Ambtsbezoek Jaap Smit aan Vlaardingen


 

foto's en tekst gemeente Vlaardingen

video Wouter Schutte


1141 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 1 februari 2019, 19:32