Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 2 mei 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Benzo-expositie en rondleidingen in de Watertoren

Donderdag 24 januari 2019, 20:43u

Benzo-expositie en rondleidingen in de Watertoren

 

Tentoonstelling ‘Benzo Terug’ zaterdag 26 januari open in de Watertoren

 

Op zaterdag 26 januari 2019 zijn er in de Watertoren van Vlaardingen van 10 tot 16 uur weer rondleidingen en is ook de expositie ‘Benzo-Terug’ te bezichtigen. In het vroegere watervat zijn 10 klassieke fietsen van het voor vele Vlaardingers nog bekende merk Benzo te bewonderen. De firma Bakker en Zonen produceerde op de Hoogstraat en later aan de Gedempte Biersloot soms wel honderd fietsen per dag.

 

De tentoonstelling geeft een beeld van de geschiedenis van deze rijwielfabriek. Ook wordt het verhaal verteld van de vooruitstrevende manier waarop de fietsen aan de man werden gebracht en welke reclamestunts werden bedacht om het merk onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Zo kregen in 1934 vier werkloze jongeren een Benzo om mee naar het WK Voetbal in Milaan te fietsen. In 1951 schonk de fabriek een versterkte fiets aan de 2,37 meter lange Reus van Rotterdam onder voorwaarde dat hij van tijd tot tijd met een sandwichbord reclamerondjes in de regio reed.

 

De tentoonstelling, die georganiseerd is door de stichting Vrienden van de Watertoren, blijft staan tot medio mei 2019 en zal elke laatste zaterdag van de maand geopend zijn.

 


Verzwaard met zandzakken werd een Benzo-sportfiets door de ANWB op een rollenbank getest op kwaliteit - foto Kees Poot


1100 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 24 januari 2019, 22:22