Donderdag 28 maart 2024
half bewolkt 10° Half bewolkt

Zwaluwen en FC den Bosch in evenwicht : 3 tegen 3

Zondag 2 september 2018, 21:23u

De kop is er af. Zwaluwen en jong FC den Bosch zijn de competitie gestart met een 3-3 gelijkspel. In een uitstekend gespeeld duel hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Zwaluwen had een licht overwicht tijdens de eerste helft, Den Bosch had dat de tweede helft. Ondanks dat de Bosschenaren pas diep in blessuretijd gelijkmaakten, kon dat zeker niet onverdiend worden genoemd.

Wedstrijdverslag door Ernest Kegel

Het eerste kwartier is voor Zwaluwen. Jerry Scholman drukt drie keer af, maar de bal gaat naast of de doelman weet redding te brengen. FC den Bosch wacht af en schakelt razendsnel om. Een verdedigingsfout leidt de 0-1 in. De eerste poging wordt nog gestopt door Marvin van Tienen, maar de tweede is hem te machtig (0-1). Even later een fout in de verdediging van Den Bosch, maar Joseph Goncalves schiet de grote vrije schotkans naast het doel. Dan zit het Zwaluwen even niet mee. Even later een voortreffelijk schot van Anthony Piqué. Na een solo spat de bal uiteen op de lat. Nadat Den Bosch nog een kans mist, wordt aan de andere kant Justin van Mullem gevloerd en geeft scheidsrechter Hensgens een penalty. Van Mullem brengt beheerst de 1-1 op het scorebord.

Na de rust speelt Den Bosch veel verder naar voren. Ruben Rodrigues mist vrij voor de goal een dot van een kans. Aan de andere kant heeft Den Bosch geluk dat een kopbal van verdediger Omar Boulamhayam boven op de eigen lat terecht komt. Een minuut later zet Leon Krznaric zijn voet achter de bal en hij schiet van meer dan 35 meter de bal loeihard achter de doelman (2-1).

Na een uur de gelijkmaker als na een vrije trap de bal met het hoofd voor de goal gekopt kan worden en ingetikt door Boulhamhayan (2-2). Na een actie van Tim Gudde belandt de bal bij Scholman en die rond fraai af met een lobje over de doelman (3-2). Nadat Van Tienen al omspeeld is, voorkomt Piqué de gelijkmaker en redt met een sliding. Den Bosch raakt uit een vrije trap nog een keer de lat, maar in de extra speeltijd valt toch nog de 3-3 als weer Boulhamyaham kan met een kopbal uit een corner kan scoren. Na de wedstrijd vraagt trainer Danny Schenkel zich af hoe het mogelijk is dat het jong FC den Bosch, gezien de geringe lengte in de ploeg, lukt om gevaar te stichten door de lucht. Ondanks de late gelijkmaker kan men bij Zwaluwen leven met het gelijke spel.

1328 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 2 september 2018, 21:26