Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 24 juli 2024
zeer lichte bewolking 19° Zeer lichte bewolking

MS Independence of the Seas

Zaterdag 1 september 2018, 22:24u

Woensdag 29 augustus 2018 was het zo’n dag waarop het weer wat onvoorspelbaar was. Heiig, zon, wolken en regen, het kwam allemaal voorbij. Al vroeg stonden een aantal mensen te wachten op het Hoofd bij ’t Platje om de MS Independence of the Seas voorbij te zien komen.

Zo rond kwart voor negen stak het schip zijn kop om de hoek bij het Delta Hotel. Het schip zou een bekende verschijning moeten zijn, want vorig jaar bezocht het ook de Rotterdamse haven en voer het langs Vlaardingen. Maar het schip leek zo anders. Het schip heeft echter in april/mei 2018 een complete metamorphose ondergaan.


Artist impression MS Independence of the Seas (copyright Grand Bahama Shipyard)


De Independence of the Seas arriveerde op 4 april 2018 in Freeport, Bahamas op de Grand Bahama Shipyard. Het schip bleef daar een maand en er kwamen diverse veranderingen. Zowel zichtbare als interne aanpassingen en veranderingen.

 

Zo kwam er een escape room, waterglijbaan, Independence Dunes mini golf en waren er diverse verbouwingen aan hutten, suites, Spa, restaurants, bars en kwamen er veel faciliteiten bij. Op bijgaande foto, een artist impression (copyright Grand Bahama Shipyard) is het nieuwe achterdek mooi te zien. Royal Caribbean veranderde ook een aantal namen. De eetzalen Romeo & Juliet Dining Room op dek 3, de Macbeth Dining Room op dek 4 en de King Lear Dining Room op deck 5 worden nu simpel Dining Room genoemd. Cupcake Cupboard werd Sugar Beach Candy & Ice Cream Store. Alhambra Theatre op dek 3 en 4 werd Royal Theatre.


MS Independence of the Seas - recht zo die gaat


De verbouwing is een onderdeel van de upgrade van de 24 schepen van Royal Caribbean. Royal Caribbean heeft veel van de baanbrekende kenmerken van de schepen uit de Oasis-klasse toegevoegd aan hun hele vloot. Ook de Majesty of the Seas en Adventure of the Seas kregen de upgrade op de Bahamas op dezelfde scheepswerf in Freeport.

 
De verbeteringen zorgen ervoor dat Royal Caribbean een grotere variëteit van specialiteitenrestaurants en functies aan hun cruiseschepen kan aanbieden. Royal Caribbean is een Amerikaanse cruisemaatschappij met de hoofdzetel in Miami, Florida en is begonnen in 1968.


MS Independence of the Seas - mooi schip


De Independence of the Seas is een schip uit de Freedom-klasse en heeft de Liberty of the Seas and Freedom of the Seas als zusterschepen.

 

Het schip is 339 meter lang en 39 meter breed. Het is 155.889 GT en vaart onder de vlag van de Bahama’s. Op het schip kunnen 3634 passagiers, zijn er 1365 bemanningsleden. De maximumsnelheid van het schip is 21,6 knopen.

 

De bouw van het schip begon in 2006 op de STX werf in Finland en het schip kwam in 2008 in de vaart.


naar de Hoek en dan richting Southampton


Fotoalbum : MS Independence of the Seas


Het schip vertrok netjes om 4 uur in de middag, eerst achteruit maar zwaaide in de Waalhaven en ging als een speer richting Southampton, om daarvandaan een cruise naar Noorwegen aan te vangen. Om kwart over vijf was het schip weer bij Vlaardingen, waarbij het helaas net weer begon te regenen. Al leverde dat dan ook wel weer aardige plaatjes op.

Benieuwd naar het schip? Op 21 oktober 2018 brengt het schip weer een bezoek aan Rotterdam en komt het weer voorbij Vlaardingen.

 

Tekst / foto's : Ernst Lohmann


2702 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 1 september 2018, 22:38