Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 22 september 2023
bewolkt 17° Bewolkt

Nieuwe Stalen Uitkijktoren Klauterwoud

Vrijdag 31 augustus 2018, 00:58u

De Stichting Klauterwoud heeft van de Gemeente Vlaardingen de vergunning gekregen voor een nieuwe uitkijktoren op de heuvel in het Klauterwoud. Dankzij de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Weeshuisfonds, de Gemeente Vlaardingen,de Stichting Broekpoldervrienden en de Federatie Broekpolder, is het mogelijk geworden de nieuwe toren van staal te maken.

 

De oude houten toren werd te vaak getroffen door vandalisme en moest uit oogpunt van veiligheid buiten gebruik worden gesteld. Constructiebedrijf Voscon zal de nieuwe toren van staal  maken en treedt bovendien als sponsor op. Daarmee wordt een populaire voorziening  weer in ere hersteld.

 

De Uitkijktoren is een voorziening die niet alleen voor het Klauterwoud van belang is, maar voor de hele Broekpolder. De toren is voor de jeugd een attractie om te beklimmen, maar biedt ook een mooi uitzicht op het gebied:  van natuurgebied De Ruigte tot Archeologisch Educatief Erf. Een gebied dat zich blijft ontwikkelen tot een natuur en recreatiegebied van formaat.

 

De Stichting Klauterwoud is verheugd dat zij zo veel steun heeft ontvangen om de toren te realiseren. Naar verwachting kan de nieuwe toren voor het einde van het jaar in gebruik worden genomen.


1578 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 31 augustus 2018, 01:00