Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 21 juni 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Watertoren wordt zaterdag 1 september officieel geopend

Vrijdag 31 augustus 2018, 00:27u

"Torenwachter" Eugène Schenkels kan zaterdag 1 september nu eindelijk officieel de vlag hijsen op zijn toren.Zaterdag 1 september 2018 wordt om 12:30 uur de Watertoren Vlaardingen officieel geopend door de Vlaardingse oud-wethouder Hans Versluijs. De sleutel wordt hem op spectaculaire wijze overhandigd door twee ervaren ‘abseilers’ die zich vanaf het 39 meter hoge dakterras van de toren naar beneden laten zakken. s ‘Middags zijn er rondleidingen.In de industriële sfeer van de Watertoren is nu een restaurant met terras ingericht en binnenkort zijn er ook twee bed-and-breakfast-kamers beschikbaar op de tweede etage. Vanaf het dakterras heb je een indrukwekkend mooi uitzicht over de wijde omgeving. De vijfde etage, de vroegere lekvloer onder het watervat, is een uitstekende ruimte voor feesten en partijen. In het immens grote watervat zullen in de toekomst exposities worden gehouden.De Watertoren werd in 2016 door de gemeente overgedragen aan Rolf Bruggink en Eugène Schenkels. Zij zagen het als een uitdaging om het vervallen gebouw op te knappen en weer een bestemming te geven waar de Vlaardingers wat aan hebben. Na ruim twee jaar hard werken heeft de Watertoren een complete metamorfose ondergaan en is dit icoon aan de rand van het Hof weer toonbaar voor het publiek.

 

Het restaurant is, behalve op dinsdag, elke dag geopend vanaf 12.00 uur. Op zaterdag en zondag opent de toren al om 9.30 uur, zodat je er in het weekend ook voor een heerlijk ontbijt terecht kan.

 

Elke laatste zaterdag van de maand geven vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Watertoren tussen 10.00 en 16.00 uur rondleidingen en vertellen dan over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en de drinkwatervoorziening in Vlaardingen.


foto's uiteraard van Cees Groen


2175 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 31 augustus 2018, 22:30